Zepbound för Viktminskning

Läkemedlet Zepbound är varumärket för läkemedlet tirzepatid, som föreskrivs för viktminskning. Detta läkemedel måste du injicera direkt under huden. Det finns totalt i sex olika doseringar, nämligen doseringarna: 2.5 mg, 5 mg, 7.5 mg, 10 mg, 12.5 mg och 15 mg. Läkemedlet Zepbound godkändes i USA den 8 november 2023. Läkemedlet bör finnas tillgängligt i USA senare i år.

Läkemedlet Zepbound har samma aktiva ingrediens som Mounjaro, som lämpar sig för behandling av typ 2-diabetes.

Köpa Zepbound receptfritt ↓

Beställa Zepbound Säkert på Nätet

Pris Zepbound 989 Kr

  • Dosering: Zepbound tirzepatid 2,5 mg 5 mg – 7,5 mg – 10 mg – 12,5 mg – 15 mg
  • Pris Zepbound (inkl. läkarkonsult): 989 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Zepbound på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Två onlineapotek:

Vad är Zepbound?

Zepbound är ett läkemedel som redan föreskrivs för viktminskning i USA. Det riktar sig till människor som lider av fetma eller övervikt. Det kan användas från ett BMI på 30. Men om du har ett BMI på 28 och har hälsoproblem på grund av din övervikt, finns det också möjlighet att din läkare kan förskriva läkemedlet Zepbound till dig.

Zepbound finns tillgängligt i olika doseringar. Du kommer att börja med den lägsta dosen på 2,5 mg. Du kommer att ta denna dos i 4 veckor tills din läkare förskriver dig nästa högre dos på 5 mg. Om du tolererar läkemedlet väl kommer dosen att ökas varje 4 veckor av din läkare tills den maximala dosen på 15 mg har nåtts. Denna dos får inte överstigas varje vecka. Öka inte dosen själv och följ alltid exakt de instruktioner som din läkare har gett dig.

Hur ska läkemedlet Zepbound användas?

Läkemedlet Zepbound levereras i en färdig penna. Den lämpliga dosen för dig har redan förberetts. Så du behöver inte blanda några lösningar längre. Du behöver bara injicera den färdiga pennan under huden en gång i veckan, helst alltid på samma veckodag. Om du till exempel börjar använda läkemedlet på en fredag, bör du nu alltid använda läkemedlet på fredagar. Det rekommenderas generellt att börja användningen före helgen. Om du till exempel lider av biverkningar, som till exempel magproblem, är det bättre om du är hemma vid den här tiden och inte på arbetsplatsen.

Du måste injicera läkemedlet Zepbound antingen i låret, överarmen eller magen. Om du väljer buken, se till att du håller minst 4 cm avstånd från naveln. Injektionsställena bör också variera varje vecka. Detta rekommenderas också av läkemedlets tillverkare för att undvika hudirritation.
Om du vill dra nytta av läkemedlets bästa effekt rekommenderas det att du kombinerar användningen med en hälsosam och balanserad kost. Läkare rekommenderar också att du tränar under denna tid.

Vad bör jag veta om Zepbound-tillståndet?

Läkemedlet Zepbound är ännu inte godkänt i Europeiska unionen eller Sverige. Vi väntar på Zepbound-tillståndet, precis som du. Men du bör också veta att ett tillstånd för läkemedlet redan har utfärdats. Det förväntas att läkemedlet Zepbound snart kommer att godkännas i Sverige.
Vi rekommenderar att du regelbundet besöker vår webbplats så att du alltid kan hålla dig uppdaterad om godkännandet av läkemedlet Zepbound.

Har Zepbound biverkningar?

Ja, användning av Zepbound kan också orsaka biverkningar. Oftast påverkas matsmältningssystemet. De flesta biverkningarna handlar om diarré, förstoppning, kräkningar eller illamående. Dessa biverkningar bör dock avta efter några dagar. Andra biverkningar som kan uppstå inkluderar till exempel:

  • Yrsel
  • Sömnlöshet
  • Trötthet
  • Känsla av svaghet
  • Reaktioner på platsen där du injicerade Zepbound. Det kan orsaka utslag, smärta och även blåmärken.

Vem får inte använda läkemedlet Zepbound?

Även om du lider av övervikt eller fetma betyder det inte nödvändigtvis att du är lämplig för användning av Zepbound. I vissa fall får läkemedlet Zepbound till exempel inte användas:

  • Om du eller någon av dina familjemedlemmar är drabbade av en typ av sköldkörtelcancer, är du utesluten från användning.
  • Om du lider av en ärftlig tumörsjukdom får du inte heller använda Zepbound.
  • Om du är allergisk mot någon av ingredienserna, är du utesluten från intag. Detsamma gäller också om du är allergisk mot den aktiva ingrediensen tirzepatid, du får inte använda detta läkemedel under några omständigheter.

När godkänns Zepbound i Sverige?

Läkemedlet Zepbound har ännu inte godkänts för viktminskning i Sverige. Men du har till exempel möjligheten att välja att använda Mounjaro. Det är samma läkemedel, bara under ett annat namn.
Men Mounjaro är inte heller godkänt för viktminskning, endast för behandling av typ 2-diabetes.

När får jag använda Zepbound?

Om du har ett BMI på 30 eller mer, lider av fetma eller övervikt, är Zepbound mycket lämplig för användning. Dessutom kan du använda läkemedlet om du har hälsoproblem på grund av din höga vikt. Det är också viktigt att veta att Zepbound bara ska användas av patienter som är 18 år eller äldre. Om du redan har passerat ditt 75:e levnadsår, kontakta en läkare. Generellt sett bör läkemedlet Zepbound inte användas av personer över 75 år.

Bipacksedel Zepbound

Hur mycket kostar läkemedlet Zepbound?

Eftersom läkemedlet Zepbound ännu inte är godkänt i Sverige, är kostnaderna något oklara. Det är fortfarande inte helt klart hur mycket detta läkemedel kommer att kosta. Det är också viktigt att veta att du måste betala för Zepbound själv. Generellt sett betalar sjukförsäkringar inte för läkemedel som används för viktminskning.

Kan jag köpa Zepbound utan recept?

Nej, läkemedlet Zepbound är receptbelagt i EU. Du kan bara köpa det på apoteket eller beställa online om du också har ett recept som mall. Du kan också få detta recept online. Du behöver bara fylla i ett hälsoundersökningsformulär. Sedan får du ett elektroniskt recept från en certifierad online läkare.

Zepbound – Frågor och svar

När föreskrivs Zepbound?

Zepbound föreskrivs till människor med övervikt eller fetma. Om du har hälsoproblem på grund av din höga vikt kan du också få läkemedlet förskrivet.

Hur lång är leveranstiden för Zepbound?

Standardfrakt tar vanligtvis 2 arbetsdagar. Om du behöver medicinen akut kan du också välja expressleverans. Då får du medicinen redan nästa dag.

Hur kan jag beställa Zepbound?

Du behöver ett recept för Zepbound. Sedan kan du beställa det online. Receptet skickas till ett partnerapotek av läkaren som gav dig receptet. På detta apotek kan du beställa medicinen direkt till ditt hem.

Hur kan jag betala för läkemedlet Zepbound online?

Det finns flera betalningsalternativ tillgängliga för dig på apoteken online. Du kan betala med VISA, kreditkort, MasterCard, banköverföring, faktura eller via e-plånböcker.

Kan jag använda Zepbound?

Din läkare kommer att avgöra om du är lämplig för läkemedlet Zepbound efter en undersökning. Om så är fallet får du ett recept som du sedan kan beställa läkemedlet med.

Vad ska jag göra om jag har glömt Zepbound en gång?

Läkemedlet Zepbound måste tas en gång i veckan. Det är bäst att alltid ta medicinen på samma veckodag. Läkare rekommenderar också att du alltid tar det vid samma tid på dagen. Om du har missat att ta medicinen kan du ta igen den om det fortfarande är minst 4 dagar kvar till nästa dos. Om du inte är säker bör du kontakta en läkare.

Hur ska jag kasta bort nålen?

Efter att du har injicerat lösningen kan du stänga nålen igen med locket och kasta den i hushållssoporna. Om det fortfarande finns lösning kvar i sprutan bör du bäst lämna tillbaka den till apoteket.

Hur ska jag bete mig om jag har tagit för mycket Zepbound?

Om du har tagit för mycket bör du kontakta en läkare. Det kan leda till biverkningar i detta fall. Var alltid noga med att följa läkarens dosinstruktioner.

Apotek på nätet