Vad är Doxycyklin?

Doxycyklin är en antibiotika som används för att behandla ett antal olika bakterieinfektioner. Dessa inkluderar urinvägsinfektioner, Klamydia, Mycoplasma Genitalium och Ureaplasma Urealyticum. Doxycyklin har förr använts för att behandla gonorré men de flesta stammarna är nu resistenta mot Doxycyklin så alternativ antibiotika används. Doxycyklin säljs ibland under varumärket Vibramycin men kan även säljas allmänt som Doxycyklin.

Doxycyklin kan tas som förebyggande malariamedicin. Det tas normal om man reser till områden där det är hög risk att falciparum-malaria är resistent mot klorokin. Om läkaren skriver ut Doxycyklin för förebyggande av malaria tar man det normal två dagar innan resan till området som anses ha hög risk och under 4 veckor efter man lämnat det.

Köpa Doxycyklin receptfritt

Beställa Doxycyklin Säkert på Nätet

Pris Doxycyklin kapslar 349 Kr

  • Dosering: Doxycyklin kapslar 50 mg / 100 mg
  • Pris Doxycyklin kapslar (inkl. läkarkonsult): 28 kapslar – 349 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Doxycyklin på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket.

Två onlineapotek:

Kan man köpa Doxycyklin?

Läkaren online kommer att skriva ut Doxycyklin för sexuellt överförda infektioner om så är lämpligt. Vänligen fyll i ett konsultationsformulär gratis om du har ett positivt test för könssjukdomar.

Hur fungerar Doxycyklin?

Doxycyklin ingår i en grupp av antibiotika som kallas tetracykliner. Doxycyklin fungerar genom att blockera vissa proteiner. Utan dessa proteiner kan inte bakterierna växa eller föröka sig. Utan dessa protein antingen dör de eller så kan de lätt dödas av immunsystemet.

Finns det biverkningar med Doxycyklin?

De flesta människor som tar Doxycyklin känner inte av några biverkningar. Dock är, i det fall det är biverkningar, diarré, illamående och kräkningar vanligast. Det kan också intensifiera effekten av UV-ljus, så folk som tar den här medicinen bör undvika solsken eller använda solkräm med hög solskyddsfaktor.Doxycyklin Actavis

Doxycyklin bipacksedel

Relaterade produkter klamydia

  • Azithromycin
  • Erythromycin
  • Zithromax
Apotek på nätet