Aldara medaVad är Aldara 5 %?

Aldara är en medicin för könsvårtor. Det är en lokal kräm som används för att smörja direkt på vårtorna. Produkten är gjord av Meda Pharmaceuticals, och innehåller substansen imiquimod. Aldara tillhör kategorin mediciner som kallas immunomodulatorer. Då det behandlar könsvårtor på andra sätt än vanliga vårtmedel, kan Aldara användas för det ändamål då andra produkter inte har visat sig fungera.

Imiquimod fungerar på så sätt att de binder ihop särskilda celler i huden, vilket skapar immunitet. Genom att göra så triggas ett protein som kallas cytokin. Detta gör att cellerna i hudens immunsystem bryter ner vårtcellerna. Som ett resultat av detta försvinner vårtorna och de vanliga och friska hudcellerna utvecklas för att ersätta dem gamla.

Könsvårtor karaktäriseras av små upphöjningar på huden. De är mer kända som HPV och sjukdomen sprids från en person till en annan genom sex. HPV är vanligt i Storbritannien. År 2016 noterades det cirka 62,000 nya fall av HPV.

Köpa Aldara receptfritt

Beställa Aldara Säkert på Nätet

Pris Aldara 5% kräm 1 279 Kr

  • Dosering: Aldara 5%
  • Pris Aldara (inkl. läkarkonsult): 12 dospåsar – 1 279 Kr

Att beställa Aldara utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Två onlineapotek:

När används Aldara?

Aldara krämen används vid uppkomst av könsvårtor. Krämen kan inte bota HPV men kan hjälpa att reducera de synliga symptomen av viruset. Det är viktigt att följa instruktionerna från din läkare och i bipacksedeln. Det hjälper till att säkerställa maximal effekt och minskar risken för eventuella biverkningar.

Aktiv substans

Aldara är en lokal kräm som används på könsvårtor, gjord av Meda Pharmaceuticals. Den innehåller imiquimod som hjälper immunsystemet att döda vårtceller. Substansen godkändes för medicinskt syfte år 1997.

Aldara bipacksedel

Relaterade produkter behandling vid könsvårtor

  • Wartec (Warticon)
  • Condyline
Apotek på nätet