Vad är Zyban?

Zyban innehåller det aktiva ämnet Bupropionhydroklorid, vilket är ett läkemedel som används av patienter som är beroende av nikotin för att hjälpa dem sluta. Det agerar i hjärnan, men fungerar inte på samma vis som produkter som ersätter tobak för nikotinintag. Det är inte fullt förstått hur det hjälper till med att sluta röka, med det man känner till är att bupropion påverkar neurotransmittorer i hjärnan.

Köpa Zyban receptfritt

Beställa Zyban Säkert på Nätet

Pris Zyban tabletter 1 259 Kr

  • Dosering: Zyban tabletter 150 mg
  • Pris Zyban tabletter (inkl. läkarkonsult): 60 tabletter – 1 259 Kr

Här kan man beställa Zyban på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Zyban och neurotransmittorer

Neurotransmittorer är ämnen som lagras i nervceller och är involverade i överföringen av meddelanden mellan nervceller. Neurotransmittorer utsöndras från nervcellerna när meddelanden skickas. När meddelandet har skickats tar nervcellerna upp neurotransmittorerna igen. Zyban (Bupropion) hindrar två av dessa neurotransmittorer, noradrenalin och dopamin, från att tas upp av nervcellerna ingen. Noradrenalin och dopamin reglerar humör och flera andra processer i hjärnan. Man tror att bupropion hjälper till med att sluta röka genom att öka mängden noradrenalin och dopamin som är fritt i hjärnan.

Hur används Zyban?

Zyban används i kombination med motivation. Man bör söka så mycket hjälp och stöd som möjligt när man slutar röka, även om man tar detta läkemedel, då det ökar sannolikheten att lyckas. Du borde börja ta detta läkemedel när du fortfarande röker och sedan inom de två första veckorna, helst den andra, sätta att datum att sluta till. Varför detta är bäst är för att läkemedlet behöver tid för att börja fungera korrekt. Den dos man börjar på är en tablett om dagen de första sex dagarna.

Sedan ökar man det till en tablett två gånger om dagen. Det bör vara ett mellanrum på minst åtta timmar mellan doserna. Det är bäst att ta den första dosen när man går upp och den andra minst åtta timmar senare. Undvik att ta den andra dosen vid läggdags, då svårigheter att sova (insomnia) är en vanlig bieffekt. Om du inte har lyckats sluta röka den sjunde veckan av behandling kommer din doktor att be dig sluta ta läkemedlet.Zyban gsk

Zyban bipacksedel

Relaterade produkter skjuta upp mensen

  • Champix
Apotek på nätet