Vad används Zinnat för?

Zinnat är ett bredspektrumsantibiotikum som används för att behandla olika typer av bakterieinfektioner, såsom bronkit, lunginflammation, bihåleinflammation, öroninflammation och infektioner av hud och mjukdelar. Det skrivs även ut för att behandla urinvägsinfektioner och borrelia.

Mer allvarliga infektioner såsom sepsis kan behandlas med Zinnat-injektioner. Om du genomgår ett kirurgiskt ingrepp på sjukhuset kan du ges injektioner av cefuroxime för att hindra infektioner.

Köpa Zinnat receptfritt ↓

Beställa Zinnat Säkert på Nätet

Pris Zinnat 539,15 Kr

  • Dosering: 250 mg 14 tabl.
  • Pris Zinnat (inkl. läkarkonsult): 14 tabl. – 539,15 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Zinnat på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket.

Hur fungerar Zinnat?

Zinnat är en typ av antibiotika som är känt som cefalosporin, Det fungerar genom att störa bildandet av bakteriens cellväggar. Zinnat försämrar bindningarna som håller samman bakteriens cellvägg, vilket gör att hål uppstår i cellväggen. Detta dödar bakterierna som orsakar infektionen.

För att vara säker på att bakterierna som orsakar infektionen är känsliga mot cefuroxime kan din läkare ta en svabb från det infekterade området, eller ett urin, sputum eller blodprov.

Kan Zinnat användas under graviditet eller amning?

Om du är gravid eller ammar ska du se till att läkaren känner till detta innan du börjar behandlingen med denna antibiotika. Zinnat är inte känd för att vara skadlig om den används under graviditeten, men den kommer bara att skrivas ut om läkaren tror att det är viktigt för att behandla din infektion.

Viktiga fakta om Zinnat

  • Zinnat är lämplig för vuxna, barn och gravida kvinnor.
  • Det bör inte användas om du någon gång haft en allergisk reaktion mot penicillin eller cefalosporin-antibiotika.
  • Zinnat och Zinacef är varumärkesnamn för cefuroxim.
  • Zinnat-tabletter och vätska bör tas med mat. Fullfölj alltid kuren.
  • Vanligaste biverkningarna med cefuroxim är magvärk, diarré, illamående eller kräkningar, huvudvärk, yrsel och torskinfektioner.
  • Träffa läkaren så snart som möjligt om du får gonorré som är allvarligt, kvarvarande eller som innehåller blod/slem.
  • Det är normalt OK att dricka alkohol i måttliga mängder när man tar cefuroxim. Se nedan.Zinnat GSK

Zinnat bipacksedel

Apotek på nätet