Vad är Xifaxan?

Xifaxan är använt för att behandla bakterieinfektion i tarmarna. Medicinen tillhör kategorin antibiotiska läkemedel. Den används för att behandla turistdiarré hos vuxna. Denna typ av diarré är orsakad av E. coli. Denna typ av infektion dyker upp på grund av smittad mat och dryck. Xifaxan-läkemedlet används också för att minska risken av hepatisk encefalopati hos vuxna som lider av leversvikt. Läkemedlet är också användbart för att minska risken av försämrad hjärnfunktion. Hjärnfunktionen kan påverkas när levern inte fungerar ordentligt och inte kan få bort toxiner från kroppen. Man ska informera läkaren om man lider av allvarlig leversjukdom.

Köpa Xifaxan receptfritt

Beställa Xifaxan Säkert på Nätet

Pris Xifaxan tabletter 647 Kr

  • Dosering: Xifaxan tabletter 200 mg
  • Pris Xifaxan tabletter (inkl. läkarkonsult): 9 tabletter – 647 Kr

Här kan man beställa Xifaxan på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Försiktighetsåtgärder / biverkningar med Xifaxan

Om man lider av diarré med feber eller har vattnig eller blodig diarré ska man omedelbart kontakta läkare. Man bör ta varumärkes eller generisk Xifaxan baserat på läkares instruktioner. Överdosera inte eller ta inte längre än vad som är tillsagt. Medicinen kan inte behandla virusinfektioner. Medicinen innehåller Rifaximin. Man bör inte ta detta läkemedel utan läkares inrådan om man är gravid. Det är inte känt om läkemedlet kan passera in i bröstmjölken eller ej. Därför bör man vara försiktig om man ammar barn.

Xifaxan dosering

Den rekommenderade första dosen av detta läkemedel för behandling av turistdiarré är en 200mg tablett som tas tre gånger per dag. Läkemedlet är avsett att tas oralt. Det kan tas med eller utan mat. För hepatiskt encefalopati är rekommenderad dos en 550mg tablett två gånger per dag. 200mg-läkemedlet kommer i formen av en rund tablett, medan 550mg kommer i formen av en oval tablett. Xifaxan bör förvaras vid en temperatur mellan 20 grader och 25 grader Celsius.Xifaxan Norgine

Xifaxan bipacksedel

Relaterade produkter diarré

  • Imodium (oral lösning)
  • Loperamid
  • Norimode
  • Dioralyte
Apotek på nätet