Vad är Wegovy?

Läkemedlet Wegovy finns tillgängligt i form av enstaka injektioner. Patienten kan administrera dessa självständigt. Effekten börjar verka redan efter några timmar. Läkemedlet Wegovy får endast användas en gång i veckan.

Köpa Wegovy receptfritt

Beställa Wegovy Säkert på Nätet

Pris Wegovy 1574 Kr

  • Dosering: Wegovy Novo Nordisk Injektion 0.5 mg – 2.4 mg Semaglutide
  • Pris Wegovy (inkl. läkarkonsult): 1574 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Wegovy på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket.

Två onlineapotek:

Vad innehåller läkemedlet Wegovy?

Läkemedlet Wegovy innehåller den mycket välkända och framför allt mycket effektiva aktiva ingrediensen semaglutid. Genom att ta detta läkemedel dämpas hungerkänslan. Läkemedlet Wegovy finns i form av enskilda injektionslösningar. Patienten kan sedan ge dessa till sig själv. Läkemedlet Wegovy kan endast köpas av patienten på ett apotek. För detta krävs ett lämpligt recept.

Då kan en patient ta läkemedlet Wegovy?

Läkemedlet Wegovy är särskilt lämpligt för personer som lider av övervikt. Inom medicinen kallas övervikt också för fetma eller adipositet. Personer vars BMI-värde är högre än 30 lider vanligtvis av fetma och bör omedelbart kontakta läkare eller apotekare. Han eller hon kan sedan skriva ut läkemedlet Wegovy för behandling. Om fetma inte behandlas under en längre tid kan det få allvarliga konsekvenser. Det kan till exempel handla om högt blodtryck, diabetes eller förhöjda kolesterolvärden. Därför är det mycket viktigt att inleda lämplig behandling i ett tidigt skede. Detta är det enda sättet att helt undvika eventuella sena effekter. På grund av svår övervikt kan patienten också drabbas av hjärt- och kärlproblem.

Vad är det lämpliga sättet att ta medicinen Wegovy?

Patienten måste följa den föreskrivna behandlingen mycket noggrant. Därför är det mycket viktigt att få noggranna råd i förväg. Detta är det enda sättet att garantera en optimal behandling. Läkemedlet Wegovy får endast användas en gång i veckan. Den appliceras med hjälp av den medföljande pennan. Om möjligt ska patienten alltid injicera sig med Wegovy på samma veckodag. På så sätt ökar den motsvarande effekten. Välj en annan plats varje gång. Detta är det enda sättet att helt förhindra eventuella hudirritationer. Om patienten drabbas av obehag under behandlingen kan en lämplig läkare eller apotekare kontaktas när som helst.

Dosering av Wegovy

Läkemedlet Wegovy finns i tre olika doser. Dessa är 0,25 mg-dosen, 0,5 mg-dosen och 1 mg-dosen. Läkaren bestämmer i förväg vilken dosering som är lämpligast för dig. Därefter kan lämplig behandling påbörjas. Om du inte har någon individuell dosering rekommenderas att du följer den allmänna doseringen. Den rekommenderade startdosen för vuxna är 0,25 mg per vecka. Om du inte är nöjd med motsvarande verkningsmekanism kan du när som helst kontakta en läkare. Han eller hon kan sedan justera den lämpliga dosen för dig. Wegovy får under inga omständigheter tas av barn och ungdomar under 18 år.

Biverkningar av Wegovy

Varje läkemedel är förknippat med en viss risk för eventuella biverkningar. Detsamma gäller för användning av läkemedlet Wegovy. Vi har sammanfattat och listat de mest kända biverkningarna för dig:

  • Besvär från mag-tarmkanalen: Detta inkluderar bland annat kräkningar, diarré och illamående.
  • Huvudvärk
  • Trötthet
  • Förstoppning

Om biverkningarna inte avtar av sig själva efter några dagar måste du omedelbart kontakta en läkare eller apotekare. Han eller hon kan sedan justera dosen så att biverkningarna långsamt avtar och sedan försvinner helt. I allmänhet är det dock bara ett fåtal personer som drabbas av dessa och andra biverkningar.

Då får patienten inte ta läkemedlet Wegovy

Läkemedlet Wegovy är inte lämpligt för alla. I vissa undantagsfall får patienten inte ta det alls. Dessa är företrädesvis patienter som lider av en allergisk reaktion mot en av de aktiva ingredienserna. Wegovy får dessutom inte tas av patienter som är gravida eller ammar. Om patienten inte är helt säker måste man omedelbart rådgöra med en läkare eller apotekare. Han eller hon kan sedan bestämma exakt hur han eller hon ska gå vidare.

Finns läkemedlet Wegovy endast tillgängligt på apoteket med ett recept?

Eftersom detta är ett mycket effektivt läkemedel är det endast tillgängligt på apoteket tillsammans med ett recept. Patienten måste få receptet utfärdat i förväg. Därefter kan behandlingen påbörjas. Läkemedlet Wegovy kan också köpas på godkända onlineapotek. Patienten får den beställda medicinen levererad direkt till sin dörr. Det är bäst att prova själv och se de unika fördelarna med de olika onlineapotek.

 

Apotek på nätet