Vad är Valtrex?

Valtrex (valaciclovir) är en antiviral medicin som används för att behandla infektioner relaterade till herpesviruset, såsom genital herpes, vattkoppor och bältros. Det hindrar herpesviruset från att reproducera sig och då infektera mer av kroppens celler.

Köpa Valtrex receptfritt

Beställa Valtrex Säkert på Nätet

Pris Valtrex tabletter från 879 Kr

  • Dosering: Valtrex tabletter 250 mg / 500 mg
  • Pris Valtrex tabletter (inkl. läkarkonsult): från 10 tabletter – 879 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Valtrex på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Treated.

Hur fungerar Valtrex?

Valaciclovir bryts ner i kroppen och blir snart Aciklovir. Acikloviret fungerar sedan genom att blockera funktionen hos ett virusenzym kallat DNA-polymeras. Detta DNA är viktigt för att herpesviruset ska frodas, då det gör det möjligt att kopiera virusets genetiska material från RNA till DNA, vilket gör det möjligt för viruset att föröka sig och överleva. När enzymet är blockerat kan inte viruset föröka sig, vilket gör det möjligt för immunsystemet att hantera det.

Hur tar man Valtrex?

När det gäller genital herpes tar man Valtrex oralt. Det är viktigt att dricka mycket vatten medan man tar Valtrex då det kan öka risken att man blir uttorkad.

Kan Valtrex helt döda herpesviruset?

Nej. Herpes simplex är en kronisk åkomma, så ännu så länge finns det ingen behandling som helt kan göra kroppen fri från viruset. Dock kan Valtrex hjälpa de som lider med att hantera infektionen. När någon lider av ett uppblossande, vars symptom är smärtsamma sår runt genitalierna, kan Valtrex minska blåsorna och hjälpa dem att bli bra snabbare.Valtrex GlaxoSmithKline

Valtrex bipacksedel

Relaterade produkter herpes

  • Aciklovir
  • Famvir
  • Valaciclovir
Apotek på nätet