Vad är Vagifem?

Vagifem är HRT för kvinnor. Det innehåller det kvinnliga könshormonet estradiol, vilket är ett östrogen och är exakt som det naturligt producerade estradiol från äggstockarna. Denna medicin är en vaginal tablet som sätt in inuti vaginan, där det släpper ut östrogen och agerar lokal där det behövs. Tablettdosen (10 mikrogram) är mycket låg jämfört med dosen i tabletter som tas oralt.

Vagifem används för att lindra klimakterieproblem, speciellt i vaginan, inklusive vaginal torrhet och irritation. Dessa klimakteriesymptom kommer från reduktionen av östrogen som utsöndras från äggstockarna, vilket händer naturligt hos kvinnor efter klimakteriet. Vagifem fungerar därför genom att ersätta förlusten av detta hormon.

Köpa Vagifem receptfritt ↓

Beställa Vagifem Säkert på Nätet

Pris Vagifem 1.125,58 Kr

  • Dosering: 10 mcg 24 vaginal
  • Pris Vagifem (inkl. läkarkonsult): 1.125,58 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Vagifem på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket.

Hur man använder Vagifem

Med användning av applikatorn sätts vaginaltabletten in i vaginan på lämplig dag. När man börjar med Vagifem används en tablett varje dag under de första två veckorna. Därefter sätts en tablett in två gånger i veckan, med ett gap på tre eller fyra dagar mellan varje tablett. Börja med den lägsta dosen av Vagifem som är effektiv för dig och använd det bara så länge som du behöver. Oavsett anledningen till att du slutar med medicinen bör du diskutera detta med din läkare innan du faktiskt slutar. Om du behöver genomgå ett kirurgiskt ingrepp måste du diskutera din användning av Vagifem med kirurgen som kommer att råda dig avseende avslut och återstart av medicinen.

Vem kan ta Vagifem?

Bara postmenopausala kvinnor kan använda Vagifem. Det finns risker länkade till användning av HRT, vilka behövs beaktas av varje kvinna och hennes läkare. Innan du börjar kommer din läkare att gå igenom din medicinska historia (och din familjs) och en fysisk undersökning kan komma att behövas. Regelbundna kontroller rekommenderas när man genomgår behandling. Nätkliniken kan fortsätta med din behandling om du har startat den via din egen läkare eller gynekolog.

Vagifem bipacksedel

Apotek på nätet