Vad är Utovlan?

Utovlan tabletter innehåller den aktiva ingrediensen noretisteron, vilket är en syntetisk variant av det naturligt förekommande kvinnliga könshormonet progesteron. Det används i bred rad av menstruationsåkommor.

Köpa Utovlan receptfritt

Beställa Utovlan Säkert på Nätet

Pris Utovlan tabletter 441 Kr

  • Dosering: Utovlan tabletter 5 mg
  • Pris Utovlan tabletter (inkl. läkarkonsult): 30 tabletter – 441 Kr

Här kan man beställa Utovlan på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Hur fungerar Utovlan?

Utovlan tabletter innehåller den aktiva ingrediensen noretisteron, vilket är en syntetisk variant av det naturligt förekommande kvinnliga könshormonet progesteron. Det används i bred rad av menstruationsåkommor. (Obs. Noretisteron finns även tillgängligt utan varumärkesnamn, dvs som en generisk medicin.)

Hos kvinnor är progesteron ansvarigt för utvecklandet av en hälsosam livmodershinna (endometrium) vilket är nödvändigt för graviditet. Kroppen producerar progesteron vid visa tillfällen av menstruationscykeln, vilket får livmodershinnan att frodas. Om ett befruktat ägg inte fastnar på livmodershinnan i slutet av den månatliga menstruationscykeln minskar nivåerna av progesteron i kroppen. Detta får kroppen att stöta bort livmodershinnan (menstruation).

Hur tar man Utovlan?

  • När i cykeln och hur ofta man ska ta denna medicin beror på anledningen till att den skrivits ut. Detta kommer att variera från person till person. Det är viktigt att följa instruktionerna som givits av läkaren. Dessa kommer att vara utskrivna på etiketten på medicinförpackningen. Om något är oklart bör man fråga läkare eller apotekare om råd.
  • Tabletterna ska sväljas med dryck. De kan tas med eller utan mat.Utovlan Pfizer

Utovlan bipacksedel

Relaterade produkter mensvärk

  • Primolut N
Apotek på nätet