Tridestra OrionVad är Tridestra?

Tridestra är ett preparat för hormonersättningsterapi (HRT). Det består av tre typer av tabletter; de vita tabletterna innehåller estradiol, de blå tabletterna innehåller estradiol och medroxyprogesteron, och de gula tabletterna innehåller ingen aktiv ingrediens (dvs de är placebo). Estradiol och medroxyprogesteron är versioner av de huvudsakliga kvinnliga könshormonerna östrogen och progesteron. Estradiol är en naturligt förekommande version av östrogen och medroxyprogesteron är en syntetisk version av progesteron.

Köpa Tridestra receptfritt ↓

Beställa Tridestra Säkert på Nätet

Pris Tridestra 1.251 Kr

  • Dosering:  estradiol och medroxyprogesteron
  • Pris Tridestra (inkl. läkarkonsult): 91 tabl. – 1.251 Kr

Här kan man beställa Tridestra på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Vad används Tridestra för?

  • Hormonersättningsterapi för att lindra klimateriesymptomen.
  • Andranivåslösning för att motverka osteoporos hos postmenopausala kvinnor som löper stor risk för frakturer och som inte kan ta andra mediciner licensierade för att motverka osteoporos.

Tridestra och HRT

Tridestra är en sekventiell version av HRT. Sekventiell kombinerad HRT betyder normalt att östrogen tas kontinuerligt, med tillägg av progestogen under de sista 12 till 14 dagarna av varje månadscykel. Detta resulterar normalt i bortfallsblödning varje månad efter det att progestogenet avslutats.

Tridestra är något annorlunda då det baseras på en tremånaders cykel. De vita tabletterna som tas under de första 70 dagarna innehåller bara estradiol, de blå som tas från dag 71 till 84 innehåller estradiol och medroxyprogesteron och de gula som tas från dag 85 till 91 innehåller inga aktiva ingredienser alls (placebo). Denna tremånaders cykel resulterar normalt i en bortfallsblödning under de gula tabletterna, dvs var tredje månad. Denna typ av HRT kan vara den lämpligaste för kvinnor som är på gränsen till att vara postmenopausala och vars menstruationer redan är mycket oregelbundna.

Tridestra bipacksedel

Apotek på nätet