Vad är Tretinoin och vad används den för

Användningar

Denna medicin används för att förbättra utseendet på huden genom att minska tunna linjer och rynkor, minska hårdhet och förbättra hudfärg- Det bör användas tillsammans med ett hudvårdsprogram och undvikande av sol vilket inkluderar fuktkräm och dagligt bruk av ett effektivt solskydd (minst solskyddsfaktor 15).

Tretinoin tillhör en klass av mediciner som kallas retinoider. Det fungerar genom att påverka hudcellernas tillväxt. Tretinoin reparera inte solskadad hud eller reverserar åldring beroende på att det utsatts för sol.

Köpa Tretinoin receptfritt ↓

Beställa Tretinoin Säkert på Nätet

Pris Tretinoin 478,49 Kr

  • Dosering: A-syra kräm
  • Pris Tretinoin (inkl. läkarkonsult): 478,49 Kr

Att beställa Tretinoin utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur man använder Tretinoin-kräm

Läs Patientinformationsbroschyren som finns tillgänglig hos din apotekare innan du börjar använda denna medicin och varje gång du får en påfyllning. Fråga din läkare eller apotekare om du har några frågor.

Gör försiktigt rent ditt ansikte med en mild eller tvållös rengörare och torka huden torr. Vänta 25-30 minuter innan denna medicin appliceras. Applicera en ärtstor mängd kräm, bara lagom till för att lätt täcka hela ansiktet, normalt en gång om dagen innan läggdags eller som ordinerats av läkare. Se till att undvika dina ögon, näsborrar och mun. Tvätta inte ansiktet eller applicera någon annan hudbehandlingsprodukt inom minst 1 timme efter du har använt denna produkt.

Använd inte mer än vad som föreskrivits av denna medicin och använd den inte oftare. Det kommer inte att ge dig snabbare eller bättre resultat, men det kommer att öka risken att utveckla rodnad, flagnad och smärta. Använd inte på sårig, skrapad, solbränd eller eksem-påverkad hud.

Biverkningar

En kort känsla av värme eller stickande kan komma att hända omedelbart efter medicinen applicerats. Rodnad, torrhet, flagning, milt brännande av huden eller försämring av akne kan komma att ske under de första 2-4 veckorna som medicinen används. Dessa effekter minskar normalt med kontinuerligt användande. En fuktkräm för dagsbruk kan vara hjälpsam för mycket torr hud (se Noteringar).

Om någon av dessa effekter stannar kvar eller förvärras ska du omedelbart meddela din läkare eller apotekare. Din läkare kan komma att vilja att du minskar hur ofta du använder Tretinoin, ändra styrkan eller få dig att sluta att använda den.

Apotek på nätet