Vad är Treclin gel?

Treclin gel är en topikal aknebehandling som normalt används för behandling av medelsvår akne. Det är en receptbelag medicin som måste skrivas ut av en läkare för att behandla akne. Den kan köpas på nätet via apotek på nätet nätdoktortjänst. Treclin gel tillverkas av Meda Pharmaceutical och kommer i tuber om 30g. Treclin är en halvgenomskinlig gul gel.

Köpa Treclin gel receptfritt ↓

Beställa Treclin gel Säkert på Nätet

Pris Treclin gel 949,61 Kr

  • Dosering: Treclin 0.025% 30 g. antibakteriell gel
  • Pris Treclin gel (inkl. läkarkonsult): 949,61 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Treclin gel på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Dokteronline.

Hur behandlar Treclin akne?

Treclin innehåller två aktiva ingredienser;

  • Klindamycin – en antibiotika som hjälper till att döda bakterier somorsakar akne som lever på huden
  • Tretinoin – minskar möjligheten för hudceller att hålla samman vilket hjälper till att fälla döda hudceller i stället för att de blockerar folliklarna.

Dessa två funktioner kombinerar hjälp för att behandla aknesymptom såsom pormaskar, pustler, papler och rodnad. Kombinationen av de två aktiva ingredienserna är mer effektiv när de används i kombination än separat.

Hur snabbt kommer Treclin att behandla akne?

Som de flesta topikala aknebehandlingar tar Treclin gel normalt några veckors kontinuerlig användning för att bygga upp en effekt. Det är normal bäst att använda gelen under en period på 10-12 veckor och det är viktigt att du inte slutar att använda Treclin så snart din akne blir bättre.

Treclin-alternativ

Receptfria alternativ till Treclin gel inkluderar bensoulperoxidgel, såsom Aknecide. Bensoylperoxid är en effektiv aknebehandling som finns tillgänglig receptfritt på de flesta apotek. Det hjälper till att döda bakterierna som orsakar akne, men det är dock ingen antibiotika. Treclin gel bör inte användas i kombination med bensoylperoxid.

Receptbelagda alternativ till Treclin gel inkluderar:

  • Topikal antibiotik: Dalacin T, Zineryt
  • Retinoider: Differin
  • Kombinationer: Duac gel, Epiduo
  • Antibakteriell: Skinoren

*Receptbelagda mediciner lämnas ut efter medicinsk konsultation och läkares bevåg.

Applicera Treclin gel en gång dagligen vid läggdags. Tvätta hela ansiktet med en mild tvål och varmt vatten. Torka torrt med en handduk. Använd ärtstora mängder på en fingerspets, klicka på varje del av ansiktet: hakan, kinderna, näsan och pannan, och gnugga sedan försiktigt gelen över hela ansiktet.

Använd inte Treclin under mer än 3 månader utan noggrann utvärdering eller konsultation med en läkare. Alla förbättringar kan inte komma att synas förrän upp till flera veckor efter behandlingens start.

Om du missar en dos av Treclin ska du bara vänta på nästa dos vid normal tid. Dubblera aldrig dosen för att kompensera en glömd dos.Treclin gel Meda

Treclin gel bipacksedel

Apotek på nätet