Vad är Timodine?

Vissa hudåkommor, speciellt de som dyker upp mellan hudveck, dyker upp på grund av svampinfektion från Candida albicans. Dessa inkluderar anal och vaginal klåda, blöjeksem, dermatit och eksem. Infektion uppstår där det är fuktigt på grund av svettning och inflammation uppstår eftersom hudvecken gnuggas samman (t.ex. mellan skinkorna eller låren, och under brösten). Sådana åkommor kan kräva behandling med Timodine som kombinerar fyra aktiva mediciner, nämligen nystatin, hydrokortison, bensalkoniumklorid och dimetikon.

Köpa Timodine receptfritt ↓

Beställa Timodine Säkert på Nätet

Pris Timodine 686,34 Kr

  • Dosering: Timodine kräm 30 g.
  • Pris Timodine (inkl. läkarkonsult): 686,34 Kr

Att beställa Timodine utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Nystatin inflammationshämmande kräm

Nystatin är en antimykotisk behandling som dödar svampar och gäster (t.ex. Candida albicans) genom att skada deras cellmembran. Hydrokortison är en kortikosteroid (även känd som en mild steroid), vilken minskar hudinflammation genom att motverka att hudcellerna släpper ut kemikalier som får huden att bli röd, svullen, kliande och öm. Bensalkoniumklorid är en antiseptisk medicin som dödar bakterierna i infektionen. Dimetikon är en vattenavstötare, vilket hindrar huden från att bli fuktig genom att skydda huden från någon fuktighet och därigenom minska förutsättningarna för svamptillväxt.

Kan jag köpa Timodine på nätet?

Nätdoktorn är redo att skriva ut Timodine under vissa förutsättningar. De behöver bara att du fyller i ett kort medicinskt konsultationsformulär som gås igenom av läkaren innan det skrivs ut.

Hur man använder Timodine

Timodine är en kräm som ska användas enligt läkares ordination. Medicinen är normalt applicerad som ett tunt lager på det inflammerade hudområdet och gnuggade in grundligt tre gånger per dag. Tvätta händerna innan och efter användning.

Om inte annat angivits av din läkare ska du begränsa användning till sju dagar. Användning under långa tidsperioder kan komma att resultera i att krämen slutar bli effektiv för dig, och att du kan komma att bli allergisk mot den. Du bör även inte använda Timodine på stora hudområden eller under bandage.

Vem kan använda Timodine?

Timodine kan användas av personer i alla åldrar, även om speciell försiktighet bör visas för äldre personer och om det används på nyfödda barn (vi skriver inte ut för barn). Dock ska den inte användas av de som är allergiska mot någon av ingredienserna i krämen. Använd inte Timodine på hudsår eller på obehandlade hudinfektioner. Timodine ska även inte användas för visa hudåkommor, såsom rosacea (röd, inflammerad hud i ditt ansikte) eller perioral dermatit (rödfläckiga utslag runt munnen), eftersom det kan göra dem värre.

Timodine bipacksedel

Apotek på nätet