Vad är Tetracyklin använt för?

Tetracyklin är en antibiotika som vanligen är utskriven för att behandla akne (finnar) och rosacea.

Den används även för att behandla vissa bakterieinfektioner, till exempel bröstinfektioner såsom bronkit, lunginflammation och mykoplasmainfektioner, muninfektioner och vissa sexuellt spridda infektioner. Utöver detta är den använd för att behandla infektioner som överförs av fästingar, löss, loppor och kvalster, såsom Rocky Mountain-fläckfeber, tyfusgruppen, Q-feber och Coxiella endokardit och fästingfeber.

Köpa Tetracyklin receptfritt ↓

Beställa Tetracyklin Säkert på Nätet

Pris Tetracyklin 729,04 Kr

  • Dosering: 250 mg. – 500 mg. – 28 tabl.
  • Pris Tetracyklin (inkl. läkarkonsult): 729,04 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Tetracyklin på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Hur fungerar Tetracyklin?

Tetracyklin är en antibiotika av tetracyklin typ. Den fungerar genom att störa möjligheten för bakterierna att producera protein som är viktiga för dem. Utan dessa protein kan bakterierna inte växa, föröka sig och öka i antal. Tetracykliner stoppar därför spridningen av infektionen och kvarvarande bakterier dödas av immunsystemet och dör till slut.

Tetracyklin är huvudsakligen använt för att behandla akne eftersom det är aktivt mot bakterier associerade med akne, Propionibacterium acnes. Detta är en vanlig typ av av bakterier som livnär sig på talgen som produceras av talgkörtlarna i huden. Det producerar avfallsprodukter och fettsyror som irriterar talgkörtlarna vilket gör dem inflammerade och orsakar finnar. Genom att kontrollera mängden bakterier får tetracyklin talgkörtel inflammationen under kontroll och gör det möjligt för huden att läka.

För att vara säker på att bakterierna som orsakar infektionen är mottagliga för tetracyklin kan din läkare komma att ta ett hudprov, till exempel ett sekretprov från det infekterade området, eller ett urin, slem eller blodprov.

Nyckelfakta avseende tetracyklin

  • Tetracyklin är bara tillgängligt på recept.
  • Tetracyklin kommer som en tablet på 250 mg som ska tas på tom mage.
  • Tetracyklin tas två gånger om dagen för att behandla akne eller rosacea och fyra gånger om dagen för att behandla infektioner. Fullfölj alltid kuren som läkaren anvisat.
  • Tetracyklin bör inte tas av barn under 12 år eller av kvinnor som är gravida eller ammar.
  • De vanligaste biverkningarna är magvärk, diarré, illamående eller kräkningar och aptitförlust.
  • Använd inte solarium eller sollampa medan du tar tetracyklin. Det är god idé att skydda huden med kläder eller solkräm om du befinner dig i starkt solljus.

Tetracyklin bipacksedel

Apotek på nätet