Vad är Synjardy?

Synjardy innehåller de 2 aktiva substanserna empagliflozin och metformin. Dessa 2 aktiva substanser är en kombination som säkerställer att din blodsockernivå sänks. Dessutom kan du också kontrollera ditt blodsocker bra tack vare dessa aktiva substanser. Den aktiva substansen empagliflozin ser till att njurarna tar bort glukosen från blodomloppet. I kombination med detta sänker metformin glukosproduktionen i levern. Detta gör att mindre glukos absorberas av tarmarna.

Synjardy är perfekt för behandling av typ 2-diabetes, men du bör känna till att medicinering inte är helt tillräckligt för ett lyckat resultat. Det är också viktigt att du får tillräckligt med motion och äter en hälsosam kost. Du bör också känna till att Synjardy endast är lämpligt för behandling av typ 2-diabetes och inte för personer som lider av typ 1-diabetes.

Köpa Synjardy receptfritt

Beställa Synjardy Säkert på Nätet

Pris Synjardy 1167 Kr

 • Dosering: Synjardy Empagliflozin and Metformin
 • Pris Synjardy injektionspenna (inkl. läkarkonsult): 1167 Kr

Här kan man beställa Synjardy på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Vilka är symtomen på typ 2-diabetes?

Många människor känner inte igen några symptom alls när de drabbas av typ 2-diabetes. Ofta uppträder symptomen först långt senare. Om du misstänker att du har diabetes är det viktigt att du regelbundet kontrollerar dina blodsockernivåer. Men det finns också några olika symtom som kan tala om för dig om du har typ 2-diabetes eller inte. Dessa symtom är bl.a.:

 • Frekvent urinering
 • En känsla av konstant törst
 • Trötthet, som förvärras särskilt efter måltider

En anledning till den frekventa törsten och till den frekventa urinproduktionen är till exempel att sockret överstiger urinen. Detta är fallet när blodsockret stiger för mycket. Då gör insulinet inte längre sitt jobb. Det innebär att extra vatten utsöndras från njurarna.

Symtomen utvecklas gradvis vid typ 2-diabetes, vilket också innebär att de drabbade börjar vänja sig vid det. För det mesta inser man inte ens att man också är sjuk.

Vad du bör vara uppmärksam på när du tar Synjardy

Om du har bestämt dig för att ta Synjardy och du också har fått ett recept för det, låt din läkare förklara för dig vad du bör vara uppmärksam på när du använder detta läkemedel. Detta läkemedel är inte lämpligt för alla. Om du till exempel är allergisk mot en aktiv substans eller mot en substans i detta läkemedel, får du inte ta detta läkemedel under några omständigheter. Du bör dock inte använda Synjardy i följande fall:

 • Synjardy får inte tas av personer som lider av allvarlig njursjukdom.
 • Du ska inte heller ta läkemedlet om du lider av diabetisk ketoacidos.
 • Om du har problem med att få urinen att passera, kontrollera med läkare om detta läkemedel är lämpligt för dig.
 • Om du redan har haft en stroke eller en hjärtinfarkt
 • Om du har höga kolesterolnivåer
 • Om du har fyllt 80 år måste du också rådfråga en legitimerad läkare och försäkra dig om att du är lämplig för användning av detta läkemedel.

Det är också viktigt att känna till att det inte är känt om detta läkemedel kan skada ett ofött barn. Av denna anledning bör gravida kvinnor också avstå från att ta Synjardy. Dessutom är det ännu inte känt om Synjardy förs vidare genom bröstmjölk, vilket också innebär att du inte ska ta detta läkemedel när du ammar.

Detta läkemedel får inte tas förrän du är 18 år gammal. Barn och ungdomar får inte ta Synjardy.

Hur ska Synjardy tas?

Synjardy ska alltid tas av patienten enligt läkarens ordination. Innan du får ett recept från läkaren kommer läkaren att berätta hur du ska använda Synjardy. Doseringen kan också ändras av läkaren när som helst. Läkaren kommer också att avgöra vilken dosering som är lämplig för dig efter några undersökningar.

Innan du börjar ta läkemedlet Synjardy kommer läkaren också att göra ett njurfunktionstest med dig. Detta för att säkerställa att magbesvär undviks.

När du tar läkemedlet ska ditt blodsocker alltid kontrolleras noga för att se att läkemedlet har effekt på dig.

Detta läkemedel ska tas som ett komplement till en hälsosam kost. Det rekommenderas också att du får tillräckligt med motion när du tar Synjardy. Motion är viktigt för din hälsa. Du behöver dock inte gå med i ett gym eller en träningsförening, det är tillräckligt att gå en promenad 2 till 3 dagar i veckan. Du kan också göra några övningar hemma.

Tabletterna måste tas oralt. Tugga eller krossa inte tabletterna innan du tar dem. Be din läkare att ordinera den exakta dosen. Ta alltid tabletterna med lite vatten.

Biverkningar av Synjardy

Det är också möjligt att du kan uppleva biverkningar när du tar läkemedel. Detta kan vara fallet särskilt med receptbelagda läkemedel, som det är med Synjardy. Även om biverkningar kan uppstå betyder det inte att de måste inträffa. De flesta patienter upplever inga biverkningar. Men om du upplever biverkningar kan de försvinna på egen hand under de första dagarna. Kroppen behöver lite tid för att vänja sig vid de nya aktiva substanserna, men när kroppen väl har vant sig vid dem försvinner biverkningarna vanligtvis på egen hand. Dessutom är de biverkningar som uppstår vanligtvis milda. Men om du lider av allvarliga biverkningar rekommenderas det att du omedelbart konsulterar en legitimerad läkare. Dessa allvarliga biverkningar inkluderar:

 • Tecken på en genital infektion, detta kan vara antingen i slidan eller i penisen. Detta är svår smärta när du kissar. Det kan också vara en stark klåda eller brännande känsla.
 • Tecken på njurproblem, i vilket fall patienten antingen inte kissar alls eller kissar lite. Om du upplever svår smärta när du kissar bör du också kontakta en legitimerad läkare direkt.
 • Om du lider av andnöd eller trötthet är det också viktigt att du kontaktar en legitimerad läkare direkt.
 • Om du känner dig yr är det också en bra idé att kontakta en legitimerad läkare.

Vanliga biverkningar av Synjardy kan inkludera:

 • Huvudvärk
 • Smärta i magen
 • Matsmältningsbesvär
 • Flatulens
 • Illamående
 • Kräkningar

Du behöver dock inte kontakta en legitimerad läkare för dessa biverkningar. De försvinner vanligtvis av sig själva efter några dagar.

Se till att du äter en hälsosam kost

Människor som lider av typ 2-diabetes bör definitivt specialisera sig på en hälsosam kost. Detta innebär att du bör lägga stor vikt vid en hälsosam kost, eftersom det inte alltid räcker med att bara ta mediciner. Detta är också det enda sättet att se till att din allmänna hälsa också kommer att förbättras.

Om du till exempel är överviktig, försök att gå ner i vikt. Många människor lyckas inte gå ner i vikt eller slutligen nå sin önskade vikt. Om du är överviktig eller lider av fetma kan detta också bidra till höga blodsockernivåer. Många människor som är överviktiga lider också av höga blodsockernivåer samtidigt. Därför är det också viktigt att du ser över din kost om du har typ 2-diabetes.

Tillräcklig motion

Dessutom är det viktigt att du ser till att du alltid får tillräckligt med motion. Försök att ta en promenad 3 till 5 gånger i veckan. Det är också bättre om du försöker träna lite mer intensivt. Aktiviteter som jogging, dans eller cykling är lämpliga. Simning är också ett bra sätt att hålla sig i form och gå ner i vikt. Det är ett perfekt sätt att förebygga hälsoproblem.

Var kan jag köpa Synjardy?

Du kan hitta läkemedlet Synjardy på de olika nätapoteken. Där kan du beställa läkemedlet direkt hem till dig. Eftersom läkemedlet Synjardy är receptbelagt måste du dock först få ett recept. I det här fallet står nätläkarna på nätapoteken till ditt förfogande. De kan till exempel skriva ut ett digitalt recept, ett s.k. e-recept, så att du sedan kan beställa läkemedlet från nätapoteket.

Apotek på nätet