Vad är Suprax (cefixim)?

Cefixim är en antibiotika som används för att behandla bakterieinfektioner och som är tillgänglig i tablett- eller oral suspensions-form. Den är en del av en grupp antibiotila som kallas cefarosporiner och är ibland känd under namnet Suprax. Den används ofta för att behandla den sexuellt överförda infektionen gonorré även om den inte är speciellt licensierad för detta.

Köpa Suprax receptfritt

Beställa Suprax Säkert på Nätet

Pris Suprax tabletter 608 Kr

  • Dosering: Suprax tabletter 200 mg
  • Pris Suprax tabletter (inkl. läkarkonsult): 7 tabletter – 608 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Suprax på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Treated.

Hur fungerar Suprax (cefixim)?

Cefixim fungerar genom att förstöra ett lager av cellväggen hos bakterien, vilket får väggen att brytas ner. Utan cellvägg att skydda sig med så dör bakterien.

Finns det några biverkningar med Suprax (cefixim)?

Normalt så har Cefixim inga biverkningar. Iblan kan patienter får milda magkramper eller diarré. Den kan också leda till att svampar som finns naturligt i kroppen växer över, vilket kan leda till sår i munnen eller vaginala jästinfektioner. I sällsynta fall kan biverkningarna innefatta smärta vid urinering, bröstsmärta, feber eller kolit.

Vem kan inte ta Suprax (cefixim)?

Cefixim är inte lämpligt om man är allergisk mot någon av ingredienserna. Vi är inte redo att ge ett recept på Cefixim till någon som är allergisk mot penicillin eftersom det finns en risk för biverkningar. Vi är inte heller redo att skriva ut ett recept för den här medicinen till gravida kvinnor eller ammande mödrar.

Hur snabbt kan Cefixim hantera en gonorré-infektion?

Cefixim ges normalt parallellt med azithromycin som en gemensam dos bör att behandla gonorré. Ens partner behöver också bli behandlad, eftersom man annars riskerar att infektera varandra. Det är viktigt att man testar sig igen senast 3 veckor efter behandlingen för att se till att gonorré-infektionen är borta.Suprax Sanofi

Suprax bipacksedel

Suprax bipacksedel

Relaterade produkter Blåskatarr (Cystit)

  • Trimethoprim
  • Ciprofloxacin
  • MacroBID
Apotek på nätet