Vad är Sumatriptan?

Sumatriptan är en medicin känd som 5HT1-receptoragonist, vilket betyder att den stimulerar receptorerna av en naturligt förekommande hjärnkemikalie kallad 5HT (eller serotonin). Denna grupp av mediciner är gemensamt kända som triptaner. Under en migränattack vidgas blodkärlen i hjärnan och sumatriptan hjälper till att få dem tillbaka till normal storlek, vilket minskar huvudvärk och andra symptom, t.ex. sjukdom, sjukdomskänsla och ljud och ljuskänslighet.

Köpa Sumatriptan receptfritt

Beställa Sumatriptan Säkert på Nätet

Pris Sumatriptan tabletter från 669 Kr

  • Dosering: Sumatriptan tabletter 50 mg / 100 mg
  • Pris Sumatriptan tabletter (inkl. läkarkonsult): 6 tabletter – från 669 Kr

Att beställa Sumatriptan utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur man använder Sumatriptan

Sumatriptan finns tillgänglig som tablet, en nässpray och en injektion. Sumatriptan bör användas så snart migränen eller clusterhuvudvärken börjar, även om den kan användas under attacken. Den är inte till för att motverka att migränen kommer att dyka upp.

Läkaren kommer att förklara den beredning och dos av Sumatriptan som är lämplig, när och hur man ska ta den, vad man ska göra om symptomen återkommer och om medicinen inte fungerar.

Vem kan använda Sumatriptan?

Sumatriptan är till för personer som lider av migrän eller clusterhuvudvärk. Medicinen är till för att användas av vuxna i åldern 18-65 år. Medicinen ska inte användas av barn yngre är 18 år eller äldre än 65 år. Sumatriptan spray kan dock användas av ungdomar i åldern 12-17 år.

Sumatriptans biverkningar

Några få biverkningar kan dyka upp som ett resultat av beredningen såsom vårk, sveda, rodnad och uppsvällning av injektionsstället; eller en otäck smak, näsblod och näsa/halsirritation som en följd av nässprayen.Sumatriptan Aurobindo

Sumatriptan bipacksedel

Relaterade produkter migrän

  • Zolmitriptan
  • Zomig Nasal
  • Maxalt
  • Almogran
  • Imigran
Apotek på nätet