Vad är Rozex?

Rosacea, även kallad akne rosacea, är en inflammatorisk hudåkomma i ansiktet. Den kännetecknas av rodnad, små synliga blodkärl, och finnar (akne), vilka kommer och går periodvis. Rozex är en medicin som innehåller en aktiv substans som kallas metronidazol. Den är bade en anti blockerare och ett medel mot protozoer, vilket innebär att den dödar både bakterier och andra mikroorganismer som kallas protozoa.

Köpa Rozex receptfritt

Beställa Rozex Säkert på Nätet

Pris Rozex Gel / Kräm 459 Kr

  • Dosering: Rozex Gel / Kräm 7,5mg/g
  • Pris Rozex Gel / Kräm (inkl. läkarkonsult): 30 gram tuber – 459 Kr

Att beställa Rozex utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur man använder Rozex?

Rozex är tillgänglig som en kräm eller en gel. Det sätt läkaren har angivit ska följas. Efter att ha tvättat och torkat ansiktet ska medicinen appliceras tunnt och gnuggas in ordentligt. Man behöver normalt göra detta två gånger per dag – en gång på morgonen och en gång på kvällen. Efter varje applikation ska man tvätta händerna. Om man får det i ögonen ska man skölja ur dem ordentligt med massor av varmt vatten. Då rosacea är en långsiktig sjukdom kan man tvingas till att använda den för mer än en behandlingskur eller när det dyker upp.

Rozex biverkningar

Vissa personer utvecklar en hudirritation när de använder Rozex; om man råkar ut för detta bör man antingen använda medicinen mindre ofta eller sluta använda den tills irritationen stoppar. Rozex kan förvärra situationen; kontakta läkaren om detta verkar hända. Det kan få huden att bli torr, kliande och röd, och bränna eller svida. Ibland kan medicinen orsaka illamående, en metallsmak i munnen och pirrande eller domningar av fingrar och tår.Rozex Galderma

Rozex bipacksedel

Relaterade produkter rosacea

  • Finacea
  • Efracea
  • Metrogel
Apotek på nätet