Vad är Requip?

Requip (ropinirol) är ett dopaminergt medel och det har några av de samma effekterna som dopamin, en naturligt förekommande kemikalie som finns i kroppen. Låga nivåer av dopamin i hjärnan är förknippade med Parkinsons sjukdom.
Requip används för att behandla symtomen vid Parkinsons sjukdom (stelhet, skakningar, muskelspasmer och dålig muskelkontroll). Ropinirol används också för att behandla restless legs (RLS).

Endast Requip med omedelbar frisättning är godkänt för behandling av antingen Parkinsons symtom eller RLS. Requip XL med förlängd frisättning är godkänt endast för att behandla Parkinsons symptom. Parkinsons och RLS är två skilda sjukdomar. Att ha en av dessa åkommor innebär inte att du får den andra åkomman.

Köpa Requip receptfritt ↓

Beställa Requip Säkert på Nätet

Pris Requip 734,56 Kr

  • Dosering: 250 mcg 21 tabl. – 2 mg 84 tabl. – 1 mg 84 tabl.
  • Pris Requip (inkl. läkarkonsult): 734,56 kr

Här kan man beställa Requip på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Viktig information

Requip kan leda till att du kan somna under normala aktiviteter dagtid såsom arbete, talande, ätande eller körande. Du kan somna plötsligt, även efter att du känner dig alert. Tala om för din läkare om du har några problem med sömnighet eller dåsighet under dagen. Om du är osäker på hur detta läkemedel kommer att påverka dig, ska du vara försiktig om du kör eller gör något som kräver att du ska vara vaken och alert.

Du kan ha ökade sexuella känslor, ovanliga spelbegär eller andra intensiva begär när du tar denna medicin. Tala med din läkare om du tror att du har några intensiva eller ovanliga begär under tiden du tar Requip.

Dela inte detta läkemedel med en annan person, även om de har samma symptom som du har. Undvik att dricka alkohol, vilket kan öka några av biverkningarna av Requip. Förkylnings eller allergimedicin, narkotisk smärtmedicin, sömntabletter, muskelavslappnande medicin och medicin för kramper, depression eller ångest kan öka tröttheten orsakad av ropinirol. Tala om för din läkare om du regelbundet använder något av dessa andra läkemedel.

Innan du tar detta läkemedel

Du ska inte använda Requip om du är allergisk mot ropinirol.
För att se till Requip är säkert för dig bör du berätta för din läkare om du har:

  • högt eller lågt blodtryck;
  • njursjukdom (eller om du går på dialys);
  • hjärtsjukdomar, hjärtrytmrubbningar;
  • en sömnstörning såsom narkolepsi, eller andra tillstånd som kan orsaka sömnighet under dagen; eller
  • om du röker.

Personer med Parkinsons sjukdom kan ha en högre risk för hudcancer (malignt melanom). Tala med din läkare om denna risk och vilka hudsymptom du ska hålla utkik efter.

Apotek på nätet