Vad är Relenza?

Relenza är ett läkemedel som används för att bekämpa influensa. Det har två användningsområden – för det första är tas det för att minska hur allvarliga de influensaliknande symptomen blir och för att hjälpa dig att återhämta dig snabbare, och för det andra när det gäller ett influensautbrott, kan det tas för att minska dina chanser att bli smittad.

Köpa Relenza receptfritt ↓

Beställa Relenza Säkert på Nätet

Pris Relenza 741,08 Kr

  • Dosering: 5mg 5 st.
  • Pris Relenza (inkl. läkarkonsult): 741,08 Kr

Att beställa Relenza utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur fungerar det?

Relenza är en del av en grupp läkemedel som kallas antivirala medel. Detta innebär att det är en del av en klass av läkemedel som hjälper till att bekämpa virusinfektioner. Virusinfektioner är svårare att behandla, eftersom de lever i våra celler, vilket gör det svårare för vårt immunsystem att identifiera och attackera dem.

Den viktigaste ingrediensen i Relenza är Zanamivir. Det fungerar genom att hämma ett enzym som kallas neuraminidas, som hindrar att viruset kan föröka sig.

Hur kan jag få Relenza?

Nätdoktorn förskriver gärna Relenza i förebyggande syfte så att du kan få denna medicin på recept om du får influensaliknande symtom. Eftersom Relenza är ett receptbelagt läkemedel, måste du fylla i ett nätkonsultationsformulär innan vi kan godkänna dig att få köpa denna medicin.

När ska jag ta det?

Om du redan har influensa – för maximal nytta ska du börja att ta medicinen så fort du märker av symtomen. Vuxna ska ta den inom 48 timmar efter de första symtomen manifesterar sig, och barn inom 36 timmar efter de första symtomen.

Om någon i ditt hushåll har influensa – börja använda Relenza så snart som möjligt efter att ha kommit i kontakt med dem (inom 36 timmar efter kontakt med den smittade personen).

Om det finns ett influensautbrott i ditt lokalsamhället – rådfråga din läkare om när du ska börja använda Relenza.

Finns det några biverkningar?

Alla läkemedel har potentiella biverkningar.

I mycket sällsynta fall (hos färre än 1 av 10,000 personer) kan detta läkemedel orsaka:

  • Förträngning i halsen och bröstet, känslor av andnöd eller plötslig svårighet att andas. Du måste vara extra försiktig om du tidigare har haft en lungsjukdom och du behöver övervakas medan du tar denna medicin ifall denna biverkan skulle dyka upp.
  • Svullnad av ansikte, mun eller svalg
  • Hudutslag eller nässelfeber (kliande bulor på huden)

Relenza bipacksedel

Apotek på nätet