Rectogesic är en rektalsalva som används för att lindra smärtan av kroniska analfissurer. Analfissurer är revor i den känsliga slemhinnan i ändtarmen (kanalen som leder till anus). De är ofta ett resultat av förstoppning och hård avföring, men kan också orsakas av en sammandragning av musklerna runt anus. Analfissurer kan läka av sig själva under några veckor; de som inte läker bli kroniska (pågående) och behöver behandling.

Köpa Rectogesic receptfritt ↓

Beställa Rectogesic Säkert på Nätet

Pris Rectogesic 1.800,45 Kr

  • Dosering: 4 mg/g salva 30 g
  • Pris Rectogesic (inkl. läkarkonsult): 1.800,45 Kr

Att beställa Rectogesic utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Kan jag köpa Rectogesic på nätet?

Nätdoktorn kan ordinera Rectogesic för leverans nästa dag. Svara bara på ett kort medicinskt frågeformulär och du kommer att tillåtas att göra ett köp efter godkännande av en läkare eftersom Rectogesic är ett receptbelagt läkemedel.

Vad är Rectogesic?

Rectogesic innehåller den aktiva substansen glyceryltrinitrat, vilket är klassificerat som ett organiskt nitrat. Rectogesic lindrar smärtan av kroniska analfissurer och underlättar läkning av revor. Det är en topikal medicin som appliceras på analkanalen. Det fungerar genom att frigöra kväveoxid, en kemikalie som förekommer naturligt i kroppen, som öppnar blodkärlen och slappnar av musklerna som omger anus. Detta sänker trycket på anus och ökar blodflödet till anus, vilket minskar smärtan och främjar dess läkning.

Hur man använder Rectogesic

Rectogesic är en salva som administreras på insidan av anus. Tvätta händerna före och efter dosering. Läkaren kommer att förklara vad du ska göra för att administrera en dos. Efter att ha täckt fingret med ett fingerskydd eller plastfolie, ska du trycka ut en 2,5 cm längd av salva på fingret. För sedan försiktigt in fingret med salva i analkanalen. Läkaren kommer också att förklara hur ofta och hur länge du ska använda salvan. Vanligtvis är detta var 12:e timme under 8 veckor eller tills smärtan är borta. Uppsök läkare om du använder för mycket eller om behandlingen inte fungerar, men oroa dig inte om du missar en dos (bara använd salvan vid nästa schemalagda tid).

Rectogesic bipacksedel

Apotek på nätet