Provera PfizerProvera (Medroxiprogesteron)

Medroxiprogesteron kan användas för att reglera menstruationen och för att behandla menstruella problem. Detta läkemedel är ofta lämpligt för kvinnor som inte kan använda Noretisteron (ett läkemedel godkänt för menstruationsfördröjning).

Köpa Provera receptfritt ↓

Beställa Provera Säkert på Nätet

Pris Provera 569 Kr

  • Dosering: 30 tabletter 10 mg. Medroxiprogesteron
  • Pris Provera (inkl. läkarkonsult): 569 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Provera på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Treated.

Kan jag köpa Provera på nätet?

Nätdoktorn kan ordinera Provera för kvinnor som vill skjuta upp sin menstruation om den kommer att inträffa vid en obekväm tidpunkt. Många kvinnor kommer att vilja försena sin menstruation beroende på prov eller en semester.

Vad är Medroxiprogesteron?

Medroxiprogesteron är ett progestogen, vilket är ett syntetiskt steroidhormon som liknar det kvinnliga hormonet progesteron som finns naturligt i kroppen. Som en menstruationsregulator kan medroxiprogesteron användas för att fördröja din menstruation. Det kan också användas för att råda bot på menstruation som är tung eller smärtsam eller oregelbunden eller onormalt ofta förekommande eller frånvarande.

Medroxyprogesteron verkar på celler i de kvinnliga reproduktionsorganen, brösten, en del av hjärnan som kallas hypotalamus och hypofysen. Det förändrar slemmet i livmoderhalsen, och gör det mer trögflytande, och förbereder endometriums vägg (uterus eller livmodern) för att ta emot ett befruktat ägg för implantation och utveckling. Vid graviditet hjälper gestagener till att upprätthålla graviditet och främja tillväxt av bröstens mjölkutsöndrings (bröst)-körtlar. Medroxiprogesteron förhindrar också ägglossning, dvs frigöring av ägget från äggstocken och förhindrar därmed graviditet.

Hur man använder Medroxyprogesteron

Detaljerade instruktioner avseende att ta Medroxiprogesteron-tabletter kommer att förklaras för dig av din läkare. Vanligtvis tas 10 mg-tabletter tre gånger om dagen. Kurens längd beror på hur många dagar du vill skjuta upp din menstruation.

Du måste fortsätta att ta medicinen så länge som din läkare har sagt att du ska göra det. Om du glömmer ska du ta tabletten så snart du kommer ihåg och fortsätta enligt instruktionerna – du får inte dubblera nästa dos för att kompensera för en glömd tablett. Men tala med en läkare om du tar för många tabletter.

Provera bipacksedel

Apotek på nätet