Protopic används för att lindra symptomen från medelsvår till allvarlig atopisk dermatit (även kallat eksem) när konventionella behandlingar inte fungerat, eller för att hindra och/eller utöka tiden mellan utbrotten av atopisk dermatit.

Köpa Protopic receptfritt ↓

Beställa Protopic Säkert på Nätet

Pris Protopic 627,15 Kr

  • Dosering: 0.03% salva – 0.1% salva – 10/30/60 g.
  • Pris Protopic (inkl. läkarkonsult): 627,15 Kr

Att beställa Protopic utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Kan jag få Protopic på nätet?

Nätkliniken kan skriva ut Protopic när annan behandling för eksem misslyckats. Vänligen fyll i ett gratis konsultationsformulär för att börja.

Vad är Protopic?

Protopic är en terapi mot atopisk dermatit (eksem), som innehåller medicinen takrolimusmonohydrat. Denna medicin används:

  • Av vuxna som inte svarar tillräckligt på eller som upplever biverkningar av konventionell behandling (t.ex. topikala kortikosteroider)
  • Av barn (2 år och äldre) som inte svarar tillräckligt på konventionell behandling (t.ex. topikala kortikosteroider)
  • För att motverka återkomst av uppblossande eller tidsförlängning mellan utbrott hos en individ där åkomman har eller nästan har kureras efter 6 eller färre behandlingsveckor vid ett utbrott eller hos vilken uppblossande är ofta förekommande (dvs 4 gånger eller mer under 1 år)

Takrolimus är känd som en immunmodulator (dvs den ändrar immunsystemet). Individer med atopisk dermatit har en åkomma i immunsystemet som orsakar att huden blir inflammerad (vilket indikeras av att huden blir kliande, röd och torr). Takrolimus hindrar utsöndring av kemikalier som orsakar inflammationen, vilket minskar hudklådan och inflammationen.

Hur man använder Protopic

Protopic är en salva som är tillgänglig i två styrkor, 0.03% och 0.1%. Normalt sett sprids ett tunt lager ut över påverkade hudområden. Det kan användas på större delen av din kropp, inklusive ansiktet (men inte i näsan, munnen eller ögonen), nacken och där dina leder böjer sig. Huden bör vara torr innan applicering och händerna bör tvättas efter applicering om det inte är området som behandlas. Behandla inte infekterade hudlesioner. Behandlad yta bör inte täckas av plåster eller bandage. Behandlad hud bör skyddas från solen genom att undvika längre perioder av exponering mot naturligt och konstgjort solljus (t.ex. solarium) och genom att använda sololja.

Protopic biverkningar

De flesta individer upplever mild till medelsvår hudklåda och en brännande känsla, vilket försvinner inom en vecka. Andra biverkningar inkluderar utslag, rodnad, värme, smärta, känslighet, hur/hårsäcksinfektioner och mer sällan akne. Svullnad där salvan appliceras, rosacea (ansiktsrodnad), rosacea lik dermatit, lentigo (bruna hudfläckar) och hudinfektioner (impetigo) eller ögon (herpes) har rapporterats efter applicering av salvan två gånger per vecka. Vissa personer har utvecklat maligniteter (t.ex. hud, lymfom) med en koppling till Protopic har inte kunnat bevisas. De flesta patienter använder denna behandling utan biverkningar.Protopic LEO

Protopic bipacksedel

Apotek på nätet