Vad är Progynova?

Behandling av klåda, brännande och torrhet i och runt området runt vaginan hos kvinnor efter klimakteriet. Progynova är en vaginal östrogentablett. Den fungerar genom att öka mängden östrogen i kroppen hos vissa kvinnor som inte producerar nog själva.

Köpa Progynova receptfritt ↓

Beställa Progynova Säkert på Nätet

Pris Progynova 1.110,36 Kr

  • Dosering:  1 mg. – 2 mg. estradioltablett
  • Pris Progynova (inkl. läkarkonsult): 84 tabletter – 1.110,36 Kr

Att beställa Progynova utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Biverkningar med Progynova

Alla mediciner kan ha biverkningar, men många personer känner inte av någon, eller endast lätta, biverkningar. Tala med din läkare om något av dessa de VANLIGASTE biverkningarna stannar kvar eller blir störande:
Bröstsmärta eller ömhet; diarré; hårförlust; huvudvärk; mild vätskeuppbyggnad; milt illamående eller kräkning; stänkblödning eller genombrottsblödning; magkramper eller svullen mage.

Kraftiga allergiska reaktioner; onormal blödning från vagina; knölar i brösten eller smärta; utstående ögon; smärta, svullnad eller ömhet i vaden; bröstsmärta; hostar blod; svimning; mentala eller humörsvängningar (t.ex. depression); migrän; mer;

Hur man tar Progynova

Ta alltid den här medicine exakt som din läkar eller apotekare sagt. Kontrollera med läkare eller apotekare om du inte är säker. Rekommenderad dos är en tablett Progynova 2 mg per dag. Progynova ska inte användas av ungdom eller barn. Din (nät)doctor kommer att sikta på att skriva ut lägsta möjliga dos för att behandla dina symptom för så kort tid som möjligt. Tala med din läkare om du tror att den dosen är för stark eller inte stark nog.

Kan man sluta med Progynova omedelbart eller måste man sluta konsumtionen gradvis för att vänja sig av?

I vissa fall är det alltid rekommendabelt att sluta ta vissa medicinen gradvis beroende på medicinens rebound-effekt. Det är lämpligt att konsultera din läkare eftersom professionellt råd behövs i detta fall avseende din hälsa, medicinering och vidare rekommendationer för att se till att du får ett stabilt hälsotillstånd.Progynova Bayer

Progynova bipacksedel

Apotek på nätet