Vad är Primolut Nor?

Primolut Nor är en hormonbehandling för menstruationstillstånd, och det tillverkas av Bayer. Det är en tablettbehandling som innehåller ett syntetiskt hormon som kallas noretisteron, vilket ger lindring från periodisk smärta och kraftiga blödningar genom att efterlikna hur progesteron fungerar i kroppen

Förutom för att förbättra komforten avseende menstruation, så används den i vissa fall till att behandla endometrios, ett sjukdomstillstånd där andra delar av kroppen utvecklar en slemhinna lik den hos livmodersväggen.

  1. Lätt att ta en tablet
  2. Effektiv smärtlindring
  3. Hjälper mot kraftiga blödningar

Köpa Primolut Nor receptfritt

Beställa Primolut Nor Säkert på Nätet

Pris Primolut Nor tabletter 441 Kr

  • Dosering: Primolut Nor tabletter 5 mg
  • Pris Primolut N tabletter (inkl. läkarkonsult): 30 tabletter – 441 Kr

Man kan beställa Primolut Nor på nätet utan recept från familjedoktorn. Att köpa Primolut Nor utan recept är lagligt genom att man får ett nätbaserat recept utställt.

Olika förberedelser

Varje månad går kroppen genom olika förberedelser för att göra sig redo för havandeskap. En av dessa är utvecklandet av en slemhinna längs livmodersväggen eller endometrium. När den har nått en speciell tjocklek kan denna slemhinna härbärgera ett befruktat ägg, och tillåta det att växa till ett embryo.

Muskelsammandragningar

I de fall där spermierna inte lyckas tränga in i ägget och implantation inte händer, avstöts denna slemhinna genom muskelsammandragningar i livmodern. När slemhinnan väl lossnat avlägsnas den genom periodvisa blödningar. Vissa kvinnor kan få mer kraftiga muskelsammandragningar när speciellt tjocka lager av slemhinnan skalas bort och detta kan resultera i man kan känna smärta.

Detta orsakas av att musklerna förhindrar blodflöde och syretillförsel till olika delar av livmodern och att kroppen släpper ut kemikalier som kallas prostaglandiner som svar mot detta. Förutom att förorsaka smärta resulterar dessa kemikalier också i kraftigare sammandragningar vilket ökar obehaget i regionen.Primolut N Bayer

Primolut Nor bipacksedel

Relaterade produkter mensvärk

  • Utovlan
Apotek på nätet