Vad är Premarin?

Premarin är en kvinnlig hormonersättningsterapi som består av konjugerade östrogener (östradiol). Klimakteriesymptom kommer av den långsamma reduktionen av östrogen som utsöndras av äggstockarna hos kvinnor från ungefär 45 års ålder. Symptomen inkluderar plötsliga värmevallningar (speciellt ansikte, nacke och bröst), torrhet / klåda i vaginan och förändringar i humöret. Åldrande kvinnor löper också risken av benskörhet (osteoporos) och de som är speciellt utsatta för frakturer kan skyddas genom extra östrogen.

Köpa Premarin receptfritt ↓

Beställa Premarin Säkert på Nätet

Pris Premarin 702,54 Kr

  • Dosering:  1.25 mg – 300 mcg – 625 mcg
  • Pris Premarin (inkl. läkarkonsult): 84 tabletter – 702,54 Kr

Att beställa Premarin utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur man använder Premarin

Premarin kommer som en tablet tillgänglig i tre styrkor (0.3 mg, 0.625 mg, 1.25 mg). Din läkare kommer att välja den dos som bäst passar till dina symptom och hur pass allvarliga de är.

När du ska börja ta Premarin kommer att bero på huruvida du redan använder en annan HRT. Om du inte använder en annan HRT kan du starta den dag det passar dig. Om du använder en annan HRT och du inte har månatliga blödningar kan du också starta när det passar dig. Om du använder en annan HRT och du har månatliga blödningar ska du börja med Premarin när du avslutat den förra HRT-förpackningen.

Ta en tablett varje dag och, så snart du avslutat en förpackning påbörjar du nästa. Ta tabletterna hela med vatten, och vid samma tid varje dag. Det är inte allvarligt om du glömmer att ta eller du tar mer än en tablett. Glömt en tablett – ta då tabletten när du kommer ihåg, och fortsätt som du gjort; tagit för många tabletter – du kan då känna dig sjuk och/eller du kan få magsmärtor, känsliga bröst, yrsel, sömnlöshet och blödningar i vaginan.

Biverkningar med Premarin

Förutom de sjukdomar som listats ovan som kan återkomma eller dyka upp eller försämras, kan HRT orsaka blödningar i livmodern / infektion i vagina / utsöndringar / torsk, bröstsmärtor / känslighet / svullnad, utsöndringar från bröstvårtorna, förändringar i libido, kroppsvikt, hårväxt och humör (irritation, ängslan och depression), illamående / kräkningar / uppsvullen, magsmärtor, yrsel, svullnad i delar av ansikte och Kropp, hudproblem och ledvärk/kramper i benen.Premarin Wyeth

Premarin bipacksedel

Apotek på nätet