Vad är Oxitetracyklin?

Tetracyklinantibiotika såsom oxytetracyklin används för att behandla många olika typer av bakterieinfektioner. Akne orsakas av bakterier på huden, vilka lever på det fettsubstanser (talg) som produceras av hudens oljeproducerande körtlar (talgkörtlar). Ämnen som produceras av bakterier orsakar inflammationer av dessa körtlar och leder till finnar. Oxytetracyklin hindrar bakterierna från att växa och det infekterade området från att bli större. Bakterierna dör slutligen, infektionen ger med sig och finnarna försvinner.

Köpa Oxitetracyklin receptfritt ↓

Beställa Oxitetracyklin Säkert på Nätet

Pris Oxitetracyklin 578,03 Kr

  • Dosering: 250 mg 112 tabl. antibiotikum
  • Pris Oxitetracyklin (inkl. läkarkonsult): 578,03 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Oxitetracyklin på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Två onlineapotek:

Hur man använder Oxitetracyklin

Oxytetracyklintabletter ska sväljas med ett glas vatten antingen en timme före din måltid eller två timmar efter. Detta är eftersom mat, speciellt mejeriprodukter, kan förhindra medicinen från att bli ordentligt absorberad av din kropp. Av samma anledning kan antacida för lindring av halsbränna och matsmältningsbesvär hindra Oxitetracyklin absorbtion om de tas samtidigt. Ta oxytetracyklin när du står eller sitter, och inte just innan du går till sängs.

Din läkare kommer att tala om för dig dosen av Oxitetracyklin som du behöver, liksom det antal gånger per dag och det antal dagar du behöver ta det. Normalt vid hudinfektioner tas en eller två tabletter var dag (antingen som en eller två doser) och behandling kan fortlöpa under tre månader eller längre.

Vem kan använda Oxitetracyklin?

Oxytetracyklin kan användas av vuxna och barn från 12 års ålder. Dock bör du inte ta den här medicine om du har en allergi mot Oxytetracyklin eller någon av dess andra komponenter. Som med många mediciner bör oxytetracyklin inte användas av gravida kvinnor eller kvinnor som planerar att bli gravida eller som ammar. Oxytetracyklin är inte rekommenderat för personer med lever och njurar som fungerar dåligt, systemisk lupus erythematosus eller myasthenia gravis. Det är även olämpligt att ta denna medicin om du redan tar visa andra läkemedel, såsom retinoider, “blodförtunnare” och “vattentabletter”. Din läkare kommer att tala om för dig om det är riskfritt för dig att ta Oxitetracyklin.

Oxitetracyklin bipacksedel

Apotek på nätet