Vad är Ovestin?

Ovestin används av kvinnor som behöver HRT. Denna medicin är en kräm som innehåller en aktiv naturlig könshormon kallad estriol, vilken agerar lokalt inuti vaginan. Krämen kanske inte fungerar omedelbart och förbättringar kan ta några dagar eller veckor. Ovestin kan användas för att lindra vaginalsymptom från brist på östrogen, och både före och efter kirurgiska ingrepp i vaginan för att uppmuntra sårläkning.

Köpa Ovestin receptfritt ↓

Beställa Ovestin Säkert på Nätet

Pris Ovestin 702,54 Kr

  • Dosering:  vaginalkräm 0.01% 15 g. Ovesterin
  • Pris Ovestin (inkl. läkarkonsult): kräm – 702,54 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Ovestin på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Östrogener är naturligt producerade av äggstockarna för att reglera utvecklingen av det kvinnliga fortplantningssystemet och menstruationscykeln. Allt eftersom en kvinna åldras går hon igenom klimakteriet där hennes äggstockar långsamt producerar mindre och mindre östrogen. Kirurgisk borttagning av äggstockarna kommer att plötsligt stoppa produktionen av östrogen. Brist på östrogen kan påverka vaginalväggen och få den att förtunnas och bli torr, vilket kan resultera i smärtsamma sexuella samlag och vaginala infektioner. Estriol i Ovestin kan därför användas för att ersätta östrogenbristen.

Hur man använder Ovestin

Ovestin kan påbörjas omedelbart om du inte tidigare har använt HRT, byter från en HRT där du inte har haft menstruationsperioder eller dina äggstockar eller livmoder (uterus) har tagits bort. Börja med Ovestin en vecka efter det att du slutat ta den tidigare HRT om du byter från en HRT som har menstruationer. Sluta bara använda Ovestin om läkaren säger så eller så kan dina symptom återkomma. I det fall du behöver ett kirurgiskt ingrepp ska du tala med din läkare om det är nödvändigt att sluta att ta och sedan påbörja medicinen på nytt, och när du ska göra det.

Biverkningar med Ovestin

Informera din läkare omedelbart om du får någon av de följande biverkningarna eftersom du kan behöva avbryta din behandling fullständigt: ökat blodtryck, migrän, tecken som är kopplade till blodproppar (andtäppa, bröstsmärtor eller att du kollapsar) eller gulsot (gulaktig hud eller ögonvitor), och alla åkommor som hindrar att du kan använda den här medicinen (se ovan). Tala också om för läkaren om dessa biverkningar, eftersom du kan behöva avstanna behandlingen tillfälligtvis: klåda runt eller i vaginan när behandlingen börjar som vanligtvis försvinner efter ett tag; hudutslag eller ljuskänslighet; utsöndringar, blödningar eller stänkblödningar från vaginan; känsliga eller svullna bröst; huvudvärk; illamående och kräkningar; problem med gallblåsan eller influensaliknande symptom.

Ovestin bipacksedel

Apotek på nätet