Ondansetron WockhardtVad används Ondansetron för?

Ondansetron är en läkemedel mot illamående (kallas ibland en antiemetika) som huvudsakligen används på sjukhus för att hjälpa till vid illamående och kräkningar i samband med cancerbehandling eller operationer under narkos.

  • Ondansetron används för att förebygga och behandla känslor av illamående och kräkningar orsakade av cellgiftsbehandling, strålbehandling och efter operation. Den kan användas till både vuxna och barn, även om det inte är speciellt licensierat för strålbehandlings-inducerad sjukdom hos barn.

Köpa Ondansetron receptfritt ↓

Beställa Ondansetron Säkert på Nätet

Pris Ondansetron 653,17 Kr

  • Dosering: 4 mg 30 tabl. – 8 mg 10 tabl.
  • Pris Ondansetron (inkl. läkarkonsult): 653,17 Kr

Att beställa Ondansetron utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur fungerar Ondansetron?

Ondansetron är en typ av läkemedel som kallas en 5HT3-receptorantagonist. Det fungerar genom att blockera 5HT3-receptorer som finns i hjärnan och tarmen.

Cellgiftsbehandling, strålbehandling och operationer kan orsaka att ett ämne som kallas serotonin (5HT) frigörs i kroppen. Denna 5HT stimulerar 5HT3-receptorer som finns i hjärnan och tarmen, och orsakar att nervmeddelanden skickas till kräkningscentrum – ett område i hjärnan som gör att du känner dig illamående och styr kräkningar.

Ondansetron stoppar 5HT från stimulera 5HT3-receptorer och stoppar därigenom nervmeddelanden från att skickas till kräkningscentrum. Detta stoppar illamående, kväljningar och kräkningar som annars skulle kunna orsakas av cancerbehandlingar eller operationer.

Biverkningar

Huvudvärk, svimningskänsla, yrsel, dåsighet, trötthet eller förstoppning kan uppstå. Om dessa biverkningar kvarstår eller förvärras bör du meddela din läkare omgående.

Kom ihåg att din läkare har ordinerat denna medicin för att han eller hon har bedömt att nyttan för dig är större än risken för biverkningar. Många personer använder denna medicin utan att ha allvarliga biverkningar.

Tala omedelbart om för din läkare om någon av dessa osannolika men allvarliga biverkningar inträffar: magsmärtor, muskelkramper/stelhet, förändringar i synen (t.ex. tillfällig synförlust, dimsyn).

Ondansetron bipacksedel

Apotek på nätet