Vad är Nystan Oral Suspension?

Nystan är en behandling mot svamp. Nystan Oral Suspension kan användas för att motverka och behandla Candida-infektioner (även kallad torsk) vilket förekommer i munnen, halsen och/eller inälvorna (magen). Den kan även användas för att skydda en baby från att få muntorsk om dess mor hade vaginal torsk när de föddes.

Köpa Nystan receptfritt

Beställa Nystan Säkert på Nätet

Pris Nystan oral suspension 715 Kr

  • Dosering: Nystan oral suspension 120 ml
  • Pris Nystan oral suspension (inkl. läkarkonsult): 4 flaskor – 715 Kr

Att beställa Nystan utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Vem kan använda Nystan Oral Suspension?

Nystan Oral Suspension kan användas av folk i alla åldrar, från nyfödda bäbisar till de äldre. Det kan inte användas av folk som är överkänsliga för nystatin eller andra ingredienser i vätskan. Man ska inte ta den här medicinen om kroppen har problem med eller intolerans mot socker (inklusive diabetes); man måste hantera mängden natrium i maten; eller om man vill ta det för systemiska mykoser (det är när infektionen sprids via blodet och påverkar mer än ett kroppsorgan).

Biverkningar med Nystan Oral Suspension

Man ska sluta med den här medicinen om man misstänker irritation eller sensibilisering för den. Ibland får behandlingen folk att känna sig sjuka. Om man tar mycket kan magproblem som kräkningar och diarré dyka upp. Kliande utslag och läppar och/eller tunga som sväller upp (överkänslighet) har rapporterats. Mycket sällsynt är att den allvarliga allergiska reaktionen som kallas Steven-Johnson-syndrom (svullnad, värk och blåsor i ögonen, näsan, munnen och genitalierna) kan hända.Nystan Bristol Laboratories

Nystan bipacksedel

Apotek på nätet