Vad är Mirena?

Mirena är ett litet T-format preventivmedel i plast som innehåller den aktiva ingrediensen levonorgestrel. Det är ett intrauterint inlägg (IUS) som sätts in i livmodern på samma sätt som en preventivmedels spiral.

Köpa Mirena receptfritt

Beställa Mirena Säkert på Nätet

Pris Mirena spiral 2 215 Kr

  • Dosering: Mirena spiral 52 mg
  • Pris Mirena spiral (inkl. läkarkonsult): 1 spiral – 2 215 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Mirena på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Treated.

Vad finns i Mirena IUS?

Mirena är ett litet T-format preventivmedel i plast som innehåller den aktiva ingrediensen levonorgestrel. Det är ett intrauterint inlägg (IUS) som sätts in i livmodern på samma sätt som en preventivmedels spiral. När det väl satts in kommer det att oavbrutet släppa ut levonorgestrel i livmodern. Levonogestrel är en syntetisk version av det kvinnliga könshormonet progesteron.

Hur fungerar Mirena IUS?

Levonorgestrel som släpps ut från Mirena motverkar graviditet genom att öka tjockleken på det naturliga slem som finns på livmodershalsen. Det gör det svårare för spermierna att ta sig från vaginan till livmodern. Genom att hindra spermierna från att komma in i livmodern är framgångsrik befruktning av ett ägg mindre sannolik. Levonorgestrel hindrar också livmodershinnan (endometrium) från att tjockna varje månad som en förberedelse för att ta emot ett befruktat ägg. Detta hindrar befruktade ägg från att fästa sig på livmodersväggen, vilket hindrar graviditet på ett annat sätt. Levonorgestrel kan också motverka att ägg släpps ut från äggstocken (ägglossning), men det händer inte hos all kvinnor som använder IUS.Mirena Bayer

Mirena bipacksedel

Apotek på nätet