Vad är Mildison Lipid Kräm använt för?

Denna kräm ordineras för att lindra hudinflammation och klåda i samband med milda inflammatoriska hudsjukdomar, inklusive de som anges nedan:

  • Milt till måttligt eksem och dermatit av alla slag.
  • Allergisk kontaktdermatit.
  • Irriterande kontakteksem.
  • Reaktioner på insektsbett och stick.
  • Ett utbrott av hårda knölar i huden tillsammans med intensiv klåda (prurigo nodularis).
  • Blöjeksem.

Köpa Mildison Lipid Kräm receptfritt ↓

Beställa Mildison Lipid Kräm Säkert på Nätet

Pris Mildison Lipid Kräm 669,83 Kr

  • Dosering: Mildison Lipid kräm 1% 30 g
  • Pris Mildison Lipid kräm (inkl. läkarkonsult): 669,83 Kr

Att beställa Mildison Lipid kräm utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur fungerar Mildison Lipid Kräm?

Mildison Lipid Kräm innehåller den aktiva beståndsdelen hydrokortison 1%, vilket är en typ av läkemedel som kallas en topisk kortikosteroid. Den används för att minska inflammation i huden.

Hudinflammation händer när en allergisk reaktion eller irritation i huden orsakar att olika ämnen släpps ut i huden vilket gör att blodkärlen vidgas och leder till att det irriterade området blir rött, svullet, kliande och smärtsamt.

Hydrokortison agerar inuti hudceller för att stoppa utöndringen av dessa inflammatoriska ämnen. Detta minskar svullnad, rodnad och klåda och hjälper därmed till att förhindra kliande vilket kan ytterligare irritera huden.

Hydrokortison är en mild kortikosteroid som kan appliceras på huden för att behandla en stor mängd olika inflammatoriska hudreaktioner, såsom reaktioner mot växter, insektsbett, smycken, toalettartiklar, deodoranter, tvålar och rengöringsmedel. Det används också för att behandla olika former av milt eksem.

Vilka är de eventuella biverkningarna hos Mildison Lipid Kräm?

Läkemedel och deras eventuella biverkningar kan påverka enskilda människor på olika sätt.

  • Hydrokortisonkräm tolereras i allmänhet väl och biverkningar är mycket sällsynta när den appliceras sparsamt, inte mer än två gånger om dagen i upp till en vecka. Om du marker av några tecken på allergiska reaktioner, såsom sveda, klåda eller hudrodnad efter applicering av krämen, ska du sluta använda den och kontakta din läkare.
  • Om hydrokortison anppliceras i överflöd, mer än två gånger om dagen, under längre tid än en vecka, under förband, på skadad eller irriterad hud, stora hudområden eller områden av huden som gnuggas tillsammans, har det möjlighet att orsaka några av de biverkningar associerade med topiska steroider, såsom hudförtunning, bristningar eller hårväxt, även om dessa fortfarande är mycket sällsynta med denna milda steroid.
Apotek på nätet