Vad är Metronidazol?

Metronidazol är en antibiotika som används för att behandla ett antal anaeroba infektioner, inklusive tandinfektioner, gynekologiska infektioner, bensår och trycksår. Metronidazol marknadsförs under namnet Flagyl.

Köpa Metronidazol receptfritt ↓

Beställa Metronidazol Säkert på Nätet

Pris Metronidazol 515,54 Kr

  • Dosering: 200 mg. 21 tabl. – 400 mg. – 500 mg.
  • Pris Metronidazol (inkl. läkarkonsult): 21 tabletter – 515,54 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Metronidazol på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Kan jag köpa Metronidazol?

Om du testat positivt för bakteriell vaginos (även kallad Gardnerella Vaginalis) eller Trichomonas Vaginalis så kan vi kunna tänka oss skriva ut Metronidazol. Vi kan också tänka oss Metronidazol för att behandla tand och tandköttsinfektioner. Först av allt måste du fylla i ett gratis konsultationsformulär.

Hur fungerar Metronidazol?

Anaeroba bakterier orsakar infektioner eftersom de inte behöver syre för att växa och föröka sig, men antibiotikan dödar dem i kroppen. Man tror att de kommer in i bakteriecellen och agerar på komponenterna i cellen och dödar bakterien.

Hur tar man Metronidazol?

För bakteriell vaginos är normal behandling en 400 mg tablett som tas två gånger per dag under sju dagar. Du kan även komma att få en enkeldos på 2 gram utskriven, men detta kan vara mindre effektivt och orsaka mer biverkningar.

Vi skriver normalt ut en sjudagars behandling av Metronidazol för tandinfektioner, med 400 mg som tas två gånger per dag.

En rekommendation är att Metronidazol tas med eller omedelbart efter mat. Personer som tar Metronidazol bör inte dricka någon som helst alkohol under behandlingen, eftersom detta kommer att få dem extremt illamående.

Metronidazol och sexuellt överförda infektioner

Metronidazol används för att behandla bakteriell vaginos och Trichomonas Vaginalis. Du kan testas för bakteriell vaginos och Trichomonas Vaginalis per post genom att använda en pålitlig tjänst från The STI Clinic.

Vem kan använda Metronidazol?

De flesta personer kan använda Metronidazol men det är inte lämpligt om du har en leversjukdom, en mag eller inälvsåkomma typ Crohn’s, epilepsy eller en åkomma i nervsystemet. Det är också inte lämpligt om du är allergisk mot någon av ingredienserna. Metronidazol kan samverka med ett antal läkemedel så det är viktigt att du talar om all medicin du tar för din läkare.

Vi skriver normalt inte ut antibiotika till gravida eller ammande kvinnor, eftersom detta måste ske vid personligt besök så att risken kan utvärderas. Metronidazol är kontraindicerat under de första 13 veckorna av en graviditet oavsett vilket.

Metronidazol bipacksedel

Apotek på nätet