Vad är Metrogel?

Metrogel innehåller en antibiotika kallad metronidazol, och är ofta utskriven för en ansiktsåkomma kallad rosacea – läs vidare för råd om hur man använder den, varningar och biverkningar.

Köpa Metrogel receptfritt

Beställa Metrogel Säkert på Nätet

Pris Metrogel gel 1 009 Kr

  • Dosering: Metrogel gel 0,75%
  • Pris Metrogel gel (inkl. läkarkonsult): 40g tuber – 1 009 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Metrogel på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Treated.

Hur fungerar Metrogel?

Metrogel innehåller den aktiva komponenten metronidazol vilket är en typ av medicin kallad antibiotika. Metronidazol dödar bakterier genom att störa deras genetiska material (DNA). Det dödar en bred rad av bakterier som är kollektivt kända som anaerobiska bakterier. Denna typ av bakterier behöver inte syre för att växa och föröka sig. De kan infektera sår och producerar en obehaglig lukt. Metronidazol appliceras på illaluktande tumörer för att döda bakterierna och minska lukten.

Metronidazol appliceras också på huden för att behandla en kronisk inflammatorisk åkomma kallad akne rosacea. I den åkomma är det långvarig inflammation av kinderna, näsan, hakan, pannan och/eller ogonlocken med ökad rodnad eller akneliknande utbrott i dessa ansiktsareor.

Vad är möjliga biverkningar med Metrogel?

Mediciner och deras möjliga biverkningar kan påverka personer på olika sätt. Det följande är några biverkningar som är kända att vara kopplade till Metrogel. Bara för att en biverkning står listad här betyder det inte att alla personer som tar den här medicinen råkar ut för den eller någon annan biverkning.

Vanliga (påverkar 1 av 10 och 1 av 100 personer)

  • Hudobehag (brännande eller stickande) eller irritation på applikationsplatsen. Se ovan.
  • Torr hud, rodnad eller kliande.
  • Försämring av rosacea. Man ska kontakta läkare om man tror att denna medicin gör huden sämre.Metrogel Galderma

Metrogel bipacksedel

Relaterade produkter rosacea

  • Finacea
  • Efracea
  • Rozex
Apotek på nätet