Vad är Metoklopramid?

Metoklopramid är en antiemetika, vilket innebär att den är effektiv i att motverka illamående och kräkningar. Den gör detta genom att blockera funktionen hos naturliga kemikalier kallade dopaminer och serotonin i hjärnan. Det är också ett motilitetsstimulerande medel, efetrsom det ökar hastigheten med vilket magen töms och mat rör sig genom inälvorna, vilket hjälper till att underlätta symptom för illamående, kräkningar och sura uppstötningar.

Köpa Metoklopramid receptfritt

Beställa Metoklopramid Säkert på Nätet

Pris Metoklopramid tabletter 608 Kr

  • Dosering: Metoklopramid tabletter 10 mg
  • Pris Metoklopramid tabletter (inkl. läkarkonsult): 28 tabletter – 608 Kr

I Sverige är det möjligt att köpa Metoklopramid på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta möjliggörs genom att man får ett nätbaserat recept från nätapoteket Treated.

Hur man använder Metoklopramid

Ta Metoklopramid exakt som läkaren har sagt. Metoklopramid finns tillgänglig som tabletter, en oral lösning och som en injektion. Injektionen ges i en ven eller muskel av en läkare eller sjuksköterska. Receptet anger hur mycket, när och hur ofta man ska ta medicinen baserat på personens situation. En reduktion av dosen kan vara nödvändig för äldre personer med njur, lever eller annat hälsoproblem och för vuxna med leverproblem.

Vem kan använda Metoklopramid?

Vuxna, barn över 1 års ålder, och äldre kan använda Metoklopramid. Barn som är yngre än 1 år ska inte ges denna medicin eftersom de kan få okontrollerbara rörelser.

Metoklopramid kan samverka med andra mediciner och påverka hur de fungerar och vice versa. Beskriv alla mediciner för läkaren, speciellt behandling för Parkinson’s sjukdom (levodopa), magkramper eller spasmer (antikolinerg), muskelavslappnande (mivacurium och suxametonium), lugnande medel, svår smärta (morfin), mentala hälsoproblem inklusive depression (fluoxetine och paroxetine), hjärtproblem (digoxin) och immunsystemet (ciclosporin).Metoklopramid Actavis

Metoklopramid bipacksedel

Relaterade produkter illamående

  • Cyclizine
  • Buccastem M
  • Phenergan
  • Domperidone
Apotek på nätet