Vad används Mebeverin för?

  • Mebeverin används för att lindra symptom på tarmkatarr och relaterade inälvsåkommor orsakade av spasmer i inälvsmusklerna. Dessa inkluderar kronisk colon irritabile, förstoppning, muskös tjocktarmsinflammation och spastisk kolit.

Mebeverin är licensierad för användning av vuxna och barn över 10 år. (Tabletterna och vätskan är inte licensierade för användning av barn under 10 och kapslarna med modifierad frisättning är inte licensierad för barn under 18.) Dock kan specialister ibland skriva ut Mebeverin för inälvsspasmer hos yngre barn. Läkaren eller apotekaren kan ge mer information om detta.

Köpa Mebeverin receptfritt

Beställa Mebeverin Säkert på Nätet

Pris Mebeverin tabletter 882 Kr

  • Dosering: Mebeverin tabletter 135 mg
  • Pris Mebeverin tabletter (inkl. läkarkonsult): 100 tabletter – 882 Kr

Man kan beställa Mebeverin på nätet utan recept från familjedoktorn. Att köpa Mebeverin utan recept är lagligt genom att man får ett nätbaserat recept utställt.

Hur fungerar Mebeverin?

Mebeverinhydroklorid är en typ av medicin som kallas kramplösande medel. Det fungerar genom att slappna av musklerna i inälvsväggarna. Detta lindrar smärtsamma muskelspasmer i magen och minskar relaterade symptom typ kolik-buksmärta och kramper, uppsvälldhet, gaser och diarré omväxlande med förstoppning.

Vilka är de möjliga biverkningarna med Mebeverin?

Mebeverin har få rapporterade biverkningar. Några få personer har rapporterat allergiska reaktioner, såsom svullnad i ansikte, hals eller tunga, andningssvårigheter eller hudutslag såsom kliande nässelutslag. Man ska sluta ta Mebeverin och träffa en läkare omedelbart om man tror sig haft en allergisk reaktion mot det.

Om man får andra biverkningar man tror kan vara relaterade till Mebeverin ska man tala med läkare eller apotekare.

Kan man köra när man tar Mebeverin?

  • Ja – Mebeverin bör inte påverka körförmågan.

Kan man dricka alkohol med man tar Mebeverin?

  • Ja, inom rekommenderade gränser – alkohol påverkar inte Mebeverin.Mebeverin BGP

Mebeverin bipacksedel

Apotek på nätet