Vad är Maxalt?

Maxalt, även känt som rizatriptan, är en medlem i en klass av substanser kallade 5HT receptor agonister. Denna medicin kan också refereras till som en “triptan”. Maxalt agerar på receptorer på en kemikalie som normalt finns i hjärnan och som kallas 5HT (eller serotonin). Blodkärl I hjärnan expanderar under en migränattack vilket ger huvudvärk. Maxalt stimulerar receptorerna, vilket får de svullna blodkärlen i hjärnan att dra ihop sig.

Köpa Maxalt receptfritt

Beställa Maxalt Säkert på Nätet

Pris Maxalt tabletter 849 Kr

  • Dosering: Maxalt tabletter 10 mg
  • Pris Maxalt tabletter (inkl. läkarkonsult): 3 tabletter – 849 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Maxalt på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Hur använder man Maxalt?

Maxalt är en tablett som finns tillgänglig i två former: en “normal” tablett och en (frystorkad) tablett som kan lösas upp som kallas Maxalt Melt. Dosen i båda formerna av Maxalt är normal 10 mg. Den “normala” tabletten ska sväljas med vatten (inte tuggas eller sugas på). Den upplösningsbara tabletten ska läggas på tungan, låtas lösas upp och sväljas med saliven. Den upplösningsbara är behändig när man inte kan få tag på något att dricka om man känner illamående eller blir illamående när man tar en tablett. Maxalt fungerar bäst när den tas på en tom mage men man kan även ta den efter maten.

Vem kan använda Maxalt?

Maxalt är för bruk av vuxna i åldern 18-65 och som lider av migrän. Medicinen rekommenderas inte för barn (yngre än 18 år) eller äldre personer (65 år eller mer). Maxalt ska inte tas om man är allergisk mot någon av beståndsdelarna (tabletten innehåller lactulose, och den upplösningsbara tabletten innehåller en typ av fenylalanin).Maxalt MSD

Maxalt bipacksedel

Relaterade produkter migrän

  • Sumatriptan
  • Zolmitriptan
  • Zomig Nasal
  • Almogran
  • Imigran
Apotek på nätet