Vad är Losartan?

Losartan (Cozaar) tillhör en grupp läkemedel som kallas angiotensin II-receptorantagonister. Det håller blodkärl från förträngning, vilket sänker blodtrycket och förbättrar blodflödet.

Losartan används för att behandla högt blodtryck (hypertoni). Den används också för att minska risken för stroke hos vissa personer med hjärtsjukdomar.

Köpa Losartan receptfritt ↓

Beställa Losartan Säkert på Nätet

Pris Losartan 811,22 Kr

  • Dosering: 12.5 mg – 25 mg – 50 mg – 100 mg 84 tabl.
  • Pris Losartan (inkl. läkarkonsult): 811,22 Kr.

Man kan beställa Losartan på nätet utan recept från familjedoktorn. Att köpa Losartan utan recept är lagligt genom att man får ett nätbaserat recept utställt.

Viktig information

Använd inte om du är gravid. Sluta använda och kontakta din läkare omedelbart om du blir gravid. Losartan kan orsaka skada på eller dödsfall av det ofödda barnet om du tar medicinen under din andra eller tredje trimester. Använda effektiva preventivmedel.

Du bör inte använda denna medicin om du är allergisk mot losartan. Om du har diabetes ska du inte använda losartan tillsammans med någon medicin som innehåller aliskiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna). I sällsynta fall kan losartan orsaka ett tillstånd som resulterar i nedbrytningen av skelettmuskelvävnaden, vilket leder till njursvikt. Ring din läkare omedelbart om du har oförklarlig muskelsmärta, ömhet eller svaghet särskilt om du också har feber, onormal trötthet och mörkfärgad urin.

Innan du tar detta läkemedel

Du ska inte använda losartan om du är allergisk mot det. Om du har diabetes ska du inte använda losartan tillsammans med någon medicin som innehåller aliskiren (Amturnide, Tekturna, Tekamlo, Valturna). Du kan också behöva undvika att ta detta läkemedel med aliskiren om du har njursjukdom.

För att vara säker losartan är säkert för dig ska du tala om för din läkare om du har:

  • njursjukdom;
  • leversjukdom;
  • hjärtsvikt;
  • en elektrolytobalans (såsom låga nivåer av kalium i blodet); eller
  • om du är uttorkad.

FDA graviditetskategori D. Använd inte om du är gravid. Sluta använda och kontakta din läkare omedelbart om du blir gravid. Losartan kan orsaka skada på eller dödsfall av det ofödda barnet om du tar medicinen under din andra eller tredje trimester. Använda effektiva preventivmedel. Se även: graviditet och amning varningar (mer i detalj).

Det är inte känt om losartan tränger in i bröstmjölk eller om det skulle kunna skada ett ammande barn. Du ska inte amma medan du använder detta läkemedel.

Losartan bipacksedel

Apotek på nätet