Vad är Loperamid?

Loperamid är en medicin som kan hjälpa till om man har akut diarré. Akut diarré hos vuxna börjar plötsligt och slutar i de flesta fall efter några dagar. Den vanligaste behandlingen är att dricka mycket för att motverka uttorkning. Vanligaste anledningen till akut diarré är en infektion. Många bakterier och virusar kan orsaka diarré.

Köpa Loperamid receptfritt

Beställa Loperamid Säkert på Nätet

Pris Loperamid kapslar 441 Kr

  • Dosering: Loperamid kapslar 2 mg
  • Pris Loperamid kapslar (inkl. läkarkonsult): 30 kapslar – 441 Kr

Att beställa Loperamid utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur tar man Loperamid?

  • Innan man börjar behandlingen ska man läsa informationen på den tryckta informationsbroschyren från förpackningen. Den kommer att ge mer information om Loperamid och kommer att ge en fullständig lista över de biverkningar man kan komma att känna av när man tar det.
  • Ta Loperamid precis som läkaren förordat, eller som sags på etiketten. Normal dos för akut diarré hos en vuxen är 4 mg (två tabletter / kapslar) som tas omedelbart, följt av 2 mg (en tablett / kapsel) efter varje gång man gått på toaletten med diarré. Det betyder normalt att man tar tre eller fyra tabletter / kapslar per dag.

Hur det fungerar

Loperamid fungerar genom att sakta ner magaktiviteten. Detta reducerar hastigheten med vilken innehållet passerar genom, och så stannar mat kvar längre i inälvorna. Detta gör att vatten kan återabsorberas in i kroppen och resulterar i fastare avföring och färre toalettbesök.

Eftersom Loperamid reglerar passage av mat genom matsmältningssystemet kan det också hjälpa personer med diarré kopplat till colon irritabile, och personer som behöver hjälp för att reglera sin magaktivitet efter kirurgiskt ingrepp på inälvorna.Loperamid Janssen

Loperamid bipacksedel

Relaterade produkter diarré

  • Imodium (oral lösning)
  • Xifaxan
  • Norimode
  • Dioralyte
Apotek på nätet