Vad används levotyroxin för?

Levotyroxinnatrium är ett sköldkörtelshormontillägg som används för ersättningsterapi för personer var sköldkörtel är underaktiv (hypotyreos).

Köpa Levotyroxin receptfritt

Beställa Levotyroxin Säkert på Nätet

Pris Levotyroxin tabletter 363 Kr

  • Dosering: Levotyroxin tabletter från 25 mikrogram
  • Pris Levotyroxin tabletter (inkl. läkarkonsult): 28 tabletter –363 Kr

Ett nätbaserat recept för Levotyroxin kan fås efter det att man fyllt i ett frågeformulär som finns på nätet. Receptet skickas därefter vidare till ett postordersapotek, varifrån Levotyroxin sänds till kunden inom en dag.

Hur fungerar Levotyroxin?

Levotyroxin är det samma som det naturliga hormonet tyroxin, vilket normalt produceras av sköldkörteln.
Sköldkörteln producerar och utsöndrar normalt två sköldkörtelhormoner: tyroxin (T4) och tri-iodotyronin (T3). T3 är det mer aktiva sköldkörtelhormonet, och tyroxin omvandlas till T3 i olika delar av kroppen. Dessa hormoner är ansvariga för att bibehålla en normal ämnesomsättningshastighet i kroppen.

När sköldkörteln inte kan producera normala mängder av tyroxin minskar nivån av båda sköldkörtelhormonerna i blodet. Detta är känt som hypotyreos. Det resulterar i en minskad ämnesomsättningshastighet, leder till symptom som viltökning, intolerans mot kyla och trötthet.

Levotyroxin tabletter ges för att ersätta tyroxinet som normalt skulle produceras naturligt av sköldkörteln. Detta får nivåerna av T3 och T4 att återgå till det normala igen.

Vad är Levotyroxindosen?

  • Levotyroxindosen som skrivs ut kommer att variera från person till person beroende på nivåerna av sköldkörtelhormoner. Dosen kan komma att ökas gradvis under några veckor tills sköldkörtelhormonerna faller inom den korrekta gränsvärdet.
  • Följ alltid läkarinstruktioner. Dessa kommer även att vara skrivna på etiketten som apotekaren har satt på medicinförpackningen.
Apotek på nätet