Kininsulfat ActavisVad används Kininsulfat för?

Behandling av malariainfektioner (falciparum-malaria, eller om de infektiösa arterna inte är kända eller om infektionen är blandad). Du kommer normalt att behöva ta en kur av ett annat antimalariamedel (doxycyklin eller clindamaycin) antingen tillsammans Kininsulfat-kuren, eller efter att du har avslutat Kininsulfat-kuren. Kininsulfat är inte lämpligt för att förebygga malaria.

Behandling och förebyggande av nattliga benkramper hos vuxna och äldre personer. Kininsulfat används endast om kramperna orsakar regelbunden och frekvent störning av sömnen, och andra åtgärder, såsom stretchövningar och massage, inte har fungerat.

Köpa Kininsulfat receptfritt ↓

Beställa Kininsulfat Säkert på Nätet

Pris Kininsulfat 665,47 Kr

  • Dosering: 200 mg 28 tabl. – 300 mg 28 tabl.
  • Pris Kininsulfat (inkl. läkarkonsult): 665,47 Kr

Här kan man beställa Kininsulfat på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Hur fungerar Kininsulfat?

Kininsulfat är en typ av läkemedel som kallas antimalaria. Du kan få det som Kininsulfatsulfat eller Kininsulfatbisulfat.

Malaria är en potentiellt dödlig sjukdom som orsakas av olika typer av encelliga (protozo) parasiter kända som Plasmodium. Plasmodium bärs av myggor och injiceras in i blodströmmen vid ett bett från en infekterad mygga. Väl inne i blodet färdas parasiterna till levern, där de förökar sig. Parasiterna släpps därefter tillbaka in i blodomloppet där de invaderar de röda blodkropparna och förökar sig igen. En faktisk attack av malaria utvecklas när de röda blodkropparna brister och släpper ut en massa parasiter i blodet. Attackerna börjar inte förrän ett tillräckligt antal blodkroppar har infekterats av parasiter.

Vad bör jag veta innan Kininsulfat?

  • Överskrid inte den dos som läkaren har ordinerat. Kininsulfat kan orsaka allvarliga, irreversibla biverkningar om du tar för mycket.
  • Du bör tala med din läkare om du får hörselproblem, ringande känsla i öronen (tinnitus), huvudvärk, illamående, hudutslag eller synstörningar medan du tar Kininsulfat. Dessa kan vara tecken på Kininsulfat-förgiftning och din läkare kan be dig att sluta ta medicinen eller minska dosen.
  • Kininsulfat har flera potentiella biverkningar som gör det olämpligt för långvarig användning. Det bör inte tas för att förhindra malaria.Andra antimalariamedel bör användas för att förhindra malaria.
  • Om du tar Kininsulfat för benkramper kommer normalt din läkare att be dig att sluta ta det under en försöksperiod ungefär var tredje månad för att se om du fortfarande behöver ta det.
Apotek på nätet