Vad är Keflex?

Keflex är en antibiotisk medicinering som innehåller cefalexin. Cefalexin fungerar på liknande sätt som penicillin-antibiotika. Det attackerar bakterierna som orsakar infektionen och hindrar dem från att skapa cellväggar. Utan cellväggar kan bakterierna inte överleva. På detta sätt minskar Keflex antalet bakterier på injektionsstället och låter symptomen rensas upp. Vissa bakterier kan utveckla en försvarsmekanism som skyddar dem mot antibiotikans effekter, speciellt från penicillin-läkemedel.

Keflex är speciellt användbar mot infektioner som har blivit resistenta mot penicillin-behandling. Det används för att behandla ett stort antal olika bakterieinfektioner, inklusive lunga, mellanöra, urinblåsa, hud, prostata och tandinfektioner.

Köpa Keflex receptfritt ↓

Beställa Keflex Säkert på Nätet

Pris Keflex 491,35 Kr

  • Dosering: 250 mg 28 kaps – 500 mg 21 kaps. cefalosporintyp
  • Pris Keflex (inkl. läkarkonsult): 491,35 Kr

Att beställa Keflex utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Hur använder man Keflex?

Keflex levereras som tabletter eller kapslar som är tillgängliga i 250 och 500 mg dos styrka. Dosen av Keflex kommer att bero på typen av infektion som du har. De flesta infektioner hos vuxna behandlas med två till fyra doser Keflex som tas varje dag under mellan 5 och 7 dagar. Vi kommer att meddela dig lämplig dos för dig.

Keflex kan tas före, under eller efter måltid. Försök alltid att sprida doserna jämnt över dagen, och ta alltid den fullständiga kuren som har skrivits ut även om dina symptom försvinner efter de första dagarna. Om du inte tar den fullständiga kuren finns det en risk att infektionen kan komma åter. Om du glömmer att ta en dos ska du ta en tablett eller kapsel så snart du kommer ihåg. Om det nästan är dags för nästa dos rekommenderas du att hoppa över den missade dosen. Om du tar två tabletter eller kapslar samtidigt kan du öka risken för biverkningar.

Vem kan använda Keflex?

Om du fyller i ett konsultationsformulär kan vi tala om för dig om Keflex är lämpligt för dig. Vi kommer inte att kunna skriva ut Keflex till dig om du är allergisk mot denna typen av antibiotika. Andra typer av mediciner kan påverkas om du tar Keflex, och dosen av Keflex kan behöva justeras om du har njurproblem. Vi kommer att kunna bedöma detta när vi väl har alla dina detaljer.Keflex Lilly

Keflex bipacksedel

Apotek på nätet