Vad är Ilube?

Ilube ögondroppar används för förtunna slem, paracetamol-överdos, förebyggande av radiokontrast-inducerad nefropati och andra åkommor. Ilube ögondroppar kan också användas för ändamål som inte nämns i denna medicineringsguide. Ilube ögondroppar innehåller acetylcystein som en aktiv ingrediens.

Köpa Ilube receptfritt ↓

Beställa Ilube Säkert på Nätet

Pris Ilube 869 Kr

  • Dosering: 50 mg/ml ögondroppar 10 ml
  • Pris Ilube (inkl. läkarkonsult): 869 Kr

Här kan man beställa Ilube på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Användningar för Ilube ögondroppar

Ilube ögondroppar används för behandling, kontroll, förebyggande & förbättring av följande sjukdomar, åkommor och symptom:

  • Slemförtunning
  • Paracetamol-överdos
  • Förebyggande av radiokontrast-inducerad nefropati
  • Ilube ögondroppar kan också komma att användas för ändamål som inte anges här.

Ilube Ögondroppar – försiktighetsåtgärder & hur man använder dem

Innan du använder Ilube ögondroppar bör du informera din läkare avseende din nuvarande lista över mediciner, receptfria produkter (t.ex. vitaminer, växtbaserade kosttillskott, osv.), allergier, redan existerande sjukdomar och nuvarande hälsotillstånd (t.ex. graviditet, kommande operation, osv). Vissa hälsotillstånd kan göra dig mer mottaglig för biverkningar av läkemedlet. Ta enligt anvisningar från din läkare eller följ den anvisning som anges på produktbladet. Dosering baseras på ditt tillstånd.

Ilube ögondroppar – läkemedelsinteraktioner

Om du använder andra läkemedel eller receptfria produkter samtidigt kan effekterna av Ilube ögondroppar komma att förändras. Detta kan öka risken för biverkningar eller leda till att läkemedlet inte att fungerar korrekt. Berätta för din läkare om alla läkemedel, vitaminer, naturläkemedel och kosttillskott du använder, så att din läkare kan hjälpa dig att förhindra eller hantera läkemedelsinteraktioner. Ilube ögondroppar kan interagera med följande läkemedel och produkter:

  • Kanamycin
  • Photofrin

Annan viktig information om Ilube ögondroppar

Att missa att ta en dos

Om du missar en dos, ska du använda den så snart du kommer på det. Om det är nära tidpunkten för nästa dos, ska du hoppa över den missade dosen och återgå till ditt doseringsschema. Använd inte extra dos för att kompensera för en missad dos. Om du regelbundet missar doser bör du överväga att ställa in ett larm eller be en familjemedlem för att påminna dig. Rådgör med din läkare för att diskutera förändringar i doseringen eller ett nytt schema för att kompensera för missade doser om du har missat för många doser nyligen.

Apotek på nätet