Vad är Mikonazol Kräm?

Mikonazol är den aktiva komponenten i detta orala preparat. Du kan även se Mikonazol refererat till som Daktarin.

Gyno Mikonazol oralt Kräm används för behandling av svamp och jästinfektioner i munnen till och inkluderandes magen. Mikonazol hindrar svamp från att göra en produkt som kallas ergosterol, vilket är ett fettämne som behövs för hälsosamma svampcellmembran (kolesterol har en liknande funktion i djurcellmembran). De felaktiga cellmembranen utvecklar hål, så innehållet i cellen läcker ut, och till slut resulterar i cellens död. Genom att döda svamp och jästceller rensas infektionen upp.

Utöver detta agerar Mikonazol som ett antibakteriellt medel inriktat mot de bakterier (Grampositiva bakterier) som kan dyka upp i infektionen.

Köpa Gyno Mikonazol receptfritt ↓

Beställa Gyno Mikonazol Säkert på Nätet

Pris Gyno Mikonazol 486,38 Kr

  • Dosering:  Gyno-mikonazolnitrat vaginal kräm 20mg/g
  • Pris Gyno Mikonazol (inkl. läkarkonsult): kräm – 486,38 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Gyno Mikonazol på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Hur man använder Mikonazol oralt Kräm

Mikonazol oralt gel tas via munnen, där det hålls så länge du kan innan du sväljer det. Tvätta händerna och tryck hål på toppen av tuben med hjälp av korken. Om du bara har en maginfektion kan du applicera gel med hjälp av ditt finger. Om du har löständer ska du ta ut dem över natten och gnugga gelet på dem för att hindra att infektionen sprids. När du ger gel till barn ska du stoppa in gelet precis innanför munnen, Mikonazol oral gel är klibbigt så se till att barn inte kvävs.

Vem kan använda Mikonazol oralt gel?

Vuxna och barn äldre än 4 månader kan använda Mikonazol oralt gel.

Detta orala gel kan inte användas av personer med en allergi mot Mikonazol, en liknande behandling mot svamp eller mot någon av de andra ingredienserna i gelet. Tala om för din läkare om du har problem med din lever innan du tar medicinen.

Alla dina nuvarande, nyliga och kända framtida mediciner måste diskuteras med din läkare, eftersom många kan ändra Mikonazals function. Mikonazol oralt gel kan inte användas om du även går igenom följande specifika behandlingar: lovastatin/simvastatin (för lägre kolesterol); kinidin/dofetilid (för arytmier); cisaprid (för matsmältning); midazolam/triazolam (för oro, sömnsvårigheter); pimozid/sertindol (för störningar av sinne och beteende); ergotamin (för migrän) och astemizol/mizolastin/terfenadine (för allergier).

Vad används det för?

  • Torskinfektioner i mun och hals (oral eller esofageal candidiasis) hos personer med ett underaktivt immunsystem, till exempel beroende på HIV-infektion.
  • Motverka djupa svampinfektioner hos personer som har benmärgstransplantationer eller som har cancer i blodcellerna, och vars vita blodkroppar förväntas minska (neutropeni).

Hur fungerar det?

Sporanoxkapslar innehåller den aktiva ingrediensen itrakonazol, vilket är en typ av medicin som kallas triazol antimykotiskt. Den används för att behandla infektioner orsakade av svampangrepp.

Itrakonazol fungerar genom att hindra svamparna från att producera en substans kallad ergosterol, vilken är en viktig komponent i svampens cellmembran.

Cellmembranen på svamparna är viktiga för deras överlevnad. De hindrar oönskade substanser från att komma in i cellen och hindrar cellens innehåll från att läcka ut. Utan ergosterol som en del av cellmembranet försvagar membrane och skadar det och väsentliga beståndsdelar av svampcellen kan läcka ut. Detta dödar svamparna och rensar därigenom upp infektionen.

Itraconazol används för att behandla ett antal olika typer av svampinfektioner, inklusive de på genitalierna, munnen och huden. Den är även användbar för att behandla systemiska (hela kroppen) svampinfektioner och att hindra dem från att utvecklas hos personer med ett underaktivt immunsystem (till exempel beroende på AIDS).

Biverkningar

Mediciner och deras möjliga biverkningar kan påverka personer på olika sätt. Det följande är några biverkningar som är kända för att vara kopplade till denna medicin. Bara för att en biverkning är listad här betyder det inte att alla personer som använder den här medicinen kommer att råka ut för den eller någon biverkning.

Vanliga (påverkar mellan 1 av 10 och 1 av 100 personer)

  • Huvudvärk
  • Diarré
  • Illamående och kräkningar
  • Magvärk
  • Smakförändringar
  • UtslagGyno Mikonazol Janssen

Gyno Mikonazol bipacksedel

Apotek på nätet