Viskös ögondroppar av Fusidinsyra

Fucithalmic / Fusidinsyra som viskösa ögondroppar används för att topiskt behandla ögoninfektioner.

Köpa Fusidinsyra receptfritt ↓

Beställa Fusidinsyra Säkert på Nätet

Pris Fusidinsyra 1.350,55 Kr

  • Dosering: 1% ögonsalva 5 g. antibiotikum
  • Pris Fusidinsyra (inkl. läkarkonsult): 1.350,55 Kr

Här kan man beställa Fusidinsyra på nätet utan recept från doktorn på nätet.

Vad är Fusidinsyra?

Fucithalmic / fusidinsyra är ett antibiotikum som är effektivt mot ett spektrum av bakterier, särskilt Staphylococcus aureus. Den aktiva kemikalien i produkten är fusidinsyrehemihydrat. Fucithalmic / fusidinsyra som viskösa ögondroppar (1% vikt / vikt lösning) är specifikt angivna för att behandla bakteriell konjunktivit. Detta läkemedel är en bakteriostatisk, vilket innebär att det inte dödar bakterier direkt, men gör dem oförmögna att öka i antal. Fusidinsyra gör detta genom att hindra bakterier från att producera de proteiner som är nödvändiga för deras tillväxt och reproduktion. Så småningom dör bakterierna och immunsystemet rensar dem från kroppen.

Kan jag få Fusidinsyra på nätet?

Nätkliniken kan ordinera Fucithalmic ögondroppar på nätet efter en snabb konsultation i form av ett pro forma frågeformulär. Klicka på kostnadsfri konsultationsknappen för att börja.

Hur man använder Fusidinsyra-ögondroppar

En droppe av Fucithalmic / fusidinsyra som viskös ögondroppslösning droppas in i ögat en gång på morgonen och en gång på kvällen. Detta sker i minst två dagar efter ögat är tillbaka till det normala. Att stoppa behandlingen för tidigt kan leda till att infektionen kommer tillbaka. Ögondroppslösningen är ganska tjock och är levererar i ett rör; det blir mer vätskeformad i ögat.

För att droppa i en droppe i ögat ska du luta huvudet bakåt, titta upp, dra ner det undre ögonlocket, och droppa lösningen inuti det nedre ögonlocket. Efter att ha släppt ögonlocket ska du blinka för att sprida lösningen över ögat. Följ dessa instruktioner för att behandla det andra ögat om din läkare har rekommenderat detta. Undvik att förorena lösningen genom att inte röra ögonen med rörets spets. Ta en missad droppe så fort du kommer ihåg, om det inte är alltför nära tidpunkten för nästa dos, och skölj ögonen om alltför många droppar droppar ut. Inga ogynnsamma effekter kommer sannolikt att finnas när man använder för mycket.

Fusidinsyras biverkningar

Fucithalmic / Fusidinsyra som viskösa ögondroppar ofta orsaka olika biverkningar, såsom allmänt obehag, klåda, ömhet, brännande, stickande, torrhet och tillfällig oklar syn. I mindre vanliga fall kan det leda till dina ögon börjar rinna, särskilt när man droppar i medicinen eller förvärrar din ögonsjukdom (konjunktivit). Det finns några rapporter om hudproblem, såsom klåda, utslag, nässelfeber och svullnad. De flesta patienter inte får några biverkningar alls.

Fusidinsyra bipacksedel

Apotek på nätet