Vad är Furosemid?

Furosemid är ett loop-diuretikum (urindrivande medel) som förhindrar kroppen från att absorbera för mycket salt. Detta gör att saltet i stället transporteras ut med din urin. Furosemid används för att behandla vätskeansamling (ödem) hos personer med kronisk hjärtsvikt, leversjukdom eller njursjukdom såsom nefrotiskt syndrom. Furosemid används också för att behandla högt blodtryck (hypertoni).

Köpa Furosemid receptfritt ↓

Beställa Furosemid Säkert på Nätet

Pris Furosemid 475,36 Kr

 • Dosering: 40 mg 100 tabl.
 • Pris Furosemid (inkl. läkarkonsult): 475,36 Kr

Att beställa Furosemid utan recept I Sverige görs genom att fylla i ett frågeformulär som finns på nätet. Efter det skapas ett nätbaserat recept.

Viktig information

Du bör inte använda furosemid om du inte kan urinera. Ta inte mer än den rekommenderade dosen. Höga doser av furosemid kan orsaka irreversibel hörselnedsättning. Innan du använder furosemide bör du tala om för din läkare om du har njursjukdom, förstorad prostata, urineringsproblem, cirros eller annan leversjukdom, en elektrolytobalans, högt kolesterol, gikt, lupus, diabetes eller en allergi mot sulfapreparat.

Tala om för din läkare om du nyligen har genomgått en MRI (magnetisk resonanstomografi) eller någon typ av skanning som använder ett radioaktivt färgämne som injiceras i dina ådror. Ta inte mer av denna medicin än vad som rekommenderas. Om du behandlas för högt blodtryck ska du fortsätta att använda denna medicinering även om du mår bra. Högt blodtryck har ofta inga symptom.

Innan du tar detta läkemedel

Du ska inte använda furosemid om du är allergisk mot det, eller:

 • Om du inte kan urinera.

För att vara säker att furosemid är säkert för dig bör du tala om för din läkare om du har:

 • njursjukdom;
 • förstorad prostata, urinblåsförtängning, urineringsproblem;
 • cirros eller annan leversjukdom;
 • en elektrolytobalans (såsom låga nivåer av kalium eller magnesium i blodet);
 • högt kolesterolvärde eller triglycerider (en typ av fett i blodet);
 • gikt;
 • lupus;
 • diabetes; eller
 • sulfapreparatsallergi.

Tala om för din läkare om du har genomgått en MRI (magnetisk resonanstomografi) eller någon typ av skanning som använder ett radioaktivt färgämne som injiceras i dina ådror. Både kontrastfärgämnen och furosemid kan skada dina njurar.
Det är inte känt om detta läkemedel kan skada fostret. Tala om för din läkare om du är gravid eller planerar att bli gravid medan du tar Furosemid.

Vad händer om jag missar en dos?

Furosemid används ibland bara en gång, så du kanske inte följer ett doseringsschema. Om du använder medicinen regelbundet ska du ta den missade dosen så snart du kommer ihåg. Hoppa över den missade dosen om det nästan är dags för nästa dos. Ta inte extra medicin för att kompensera den missade dosen.

Vad händer om jag överdoserar?

Överdoseringssymptom kan inkludera att känna sig mycket törstig eller varm, kraftig svettning, varm och torr hud, extrem svaghet eller svimning.

Vad ska jag undvika när du tar furosemid?

Undvik att ställa dig upp för snabbt från sittande eller liggande ställning, eftersom du kan känna dig yr. Stå upp långsamt och stöd dig på något för att förhindra att du faller.

Furosemid bipacksedel

Apotek på nätet