Vad är Forxiga?

Forxiga är ett läkemedel som kan tas antingen i kombination med andra läkemedel eller som ett enda läkemedel. Detta läkemedel förskrivs till patienter som lider av typ 2-diabetes. Läkemedlet Forxiga ordineras till personer som har högt blodsocker. Det är perfekt för att kontrollera blodsockret.
Att ta Forxiga kan minska risken för allvarliga sjukdomar. Risken för att utveckla diabetes minskar också om man tar läkemedlet Forxiga. Dessutom kan hjärtsjukdomar också förebyggas genom att ta läkemedlet Forxiga.

Du kan ta läkemedlet Forxiga antingen med eller utan mat. Du kan också bestämma vid vilken tid på dagen läkemedlet ska tas. Läkare rekommenderar dock att du tar Forxiga vid samma tidpunkt varje dag. Genom att ta det regelbundet kommer du att kunna dra nytta av de bästa effekterna av detta läkemedel.
Både behandlingens längd och doseringen kommer att ordineras av din läkare. Det är viktigt att du inte ändrar doseringen på egen hand, och du bör inte heller sluta ta läkemedlet själv. Rådgör alltid med en legitimerad läkare i dessa frågor.

Köpa Forxiga receptfritt

Beställa Forxiga Säkert på Nätet

Pris Forxiga 721,06 Kr

 • Dosering: Forxiga Dapagliflozin
 • Pris Forxiga (inkl. läkarkonsult): 721,06 Kr

Här kan man beställa Forxiga på nätet utan recept från doktorn på nätet.

När används läkemedlet Forxiga?

Forxiga finns tillgängligt i form av tabletter. Du kan välja mellan 2 olika doser. Å ena sidan finns Forxiga 5 mg tillgängligt och å andra sidan finns det också tabletter med 10 mg av den aktiva substansen. Den aktiva substansen i Forxiga kallas dapagliflozin. Denna aktiva substans tillhör gruppen av natrium-glukos co-transporter 2-hämmare. Denna aktiva substans säkerställer att överskottssockret utsöndras från urinen. Detta säkerställer också att blodsockernivån i kroppen sänks. Njurarna och hjärtat kan också dra nytta av denna aktiva substans.

Vad du bör känna till innan du tar läkemedlet Forxiga

Om du har bestämt dig för att ta läkemedlet Forxiga finns det några viktiga saker du behöver känna till i förväg. Till exempel kan inte alla personer med typ 2-diabetes ta Forxiga. Det finns till exempel också patienter med sjukdomen som är uteslutna från att ta det. Så det rekommenderas alltid att du konsulterar en legitimerad läkare innan du använder det. Han eller hon kan ta reda på under en undersökning om du är kvalificerad för läkemedlet Forxiga eller inte. Det finns några olika situationer där du inte får ta läkemedlet:

 • Ta inte läkemedlet om du är allergisk mot den aktiva substansen. Om du är allergisk mot andra substanser i läkemedlet får du inte heller ta läkemedlet Forxiga.

Om du är osäker på om du är lämplig att ta det, kontakta en legitimerad läkare idag och se till att du får säkra svar.

I dessa fall är det viktigt att du rådfrågar en legitimerad läkare:

 • Om du är över 65 år gammal.
 • Du lider av diabetes typ 1.
 • Om du har alkoholproblem och regelbundet dricker för mycket alkohol.
 • Om du ändrar din kost eller äter mindre än normalt.
 • Om du har problem med bukspottkörteln.
 • Om en större operation är nära i tid bör du också rådfråga en legitimerad läkare.

Läkemedlet Forxiga är endast lämpligt för personer som har typ 2-diabetes. Du kan förskrivas detta läkemedel i kombination med andra läkemedel. Det beror alltid på ditt hälsotillstånd. Ibland är det tillräckligt att sänka blodsockernivån genom att bara ta läkemedlet Forxiga.

Många läkare skriver också ut detta läkemedel till patienter som till exempel lider av kronisk njursjukdom. Även om du lider av hjärtsvikt är det möjligt att du kommer att ordineras läkemedlet Forxiga av din läkare.

Om du tar läkemedlet Forxiga för att sänka blodsockernivån bör du alltid komma ihåg att äta en hälsosam kost och få tillräckligt med motion samtidigt. Läkaren kan hjälpa dig att fastställa en kostplan. Tillräcklig motion och en hälsosam kost är avgörande för din hälsa, särskilt om du lider av höga blodsockernivåer.

Hur ska Forxiga tas?

Om du ordineras läkemedlet Forxiga ska du läsa bipacksedeln noggrant innan du tar läkemedlet. Här finns inte bara viktig information om hur du tar och använder läkemedlet, utan också information om eventuella biverkningar och hur du undviker dem.

I allmänhet kommer du att få information från läkaren om doseringen och även om tillämpningen samt intagets varaktighet. Vanligtvis ordineras en dos på 10 mg dagligen till en början. Det kan dock också vara så att du ordineras en lägre dos i början av intaget. Den dos du ordineras beror på dina egna behov. Läkemedlet kan tas när som helst på dagen, men försök att ta det vid samma tidpunkt varje dag. Du kanske till exempel vill ta läkemedlet direkt efter att du stigit upp på morgonen så att du inte glömmer att ta det. Du kan ta Forxiga oberoende måltid eller ej. Kom dock ihåg att ta det med vatten. På så sätt kan den aktiva substansen distribueras bättre och snabbare i din kropp.

Biverkningar av läkemedlet Forxiga

Forxiga är ett receptbelagt läkemedel. Detta innebär att det också kan orsaka möjliga biverkningar när det tas. Även om läkemedlet Forxiga anses vara väl tolererat, upplever patienter ibland oönskade biverkningar. Det finns både milda och allvarliga biverkningar. De milda biverkningarna försvinner vanligtvis efter några dagars intag av läkemedlet. Vid allvarliga biverkningar är det dock alltid viktigt att informera en legitimerad läkare. Han eller hon kan antingen minska dosen eller ordinera ett annat läkemedel för dig att ta. Möjliga biverkningar som kan uppstå när du tar Forxiga är:

 • Illamående
 • Urinvägsinfektion
 • Dyslipidemi
 • Genital svampinfektion
 • Nasofaryngit

Tips för ett hälsosamt liv med typ 2-diabetes

En hälsosam kost och motion är särskilt viktigt för personer med typ 2-diabetes. Blodsockernivåerna är lättare att kontrollera om du äter en hälsosam kost och samtidigt motionerar regelbundet.

Skapa en hälsosam kostplan

Prata med läkaren och dietisten om en måltidsplan som passar dina behov. Följande tips hjälper dig att välja livsmedel som är hälsosamma och innehåller näringsämnen (protein, vitaminer och mineraler):

 • Ät minst 5 portioner frukt och grönsaker varje dag.
 • Ät fiberrika fullkornsprodukter som råris, fullkornspasta, majs, ärtor, bröd och müsli till måltiderna. Sötpotatis är också ett bra val.
 • Välj fettsnåla eller fettfria pålägg som riven parmesanost med låg fetthalt, salsa, keso med örter, fettfri/fettsnål sås, gräddfil med låg fetthalt, salladsdressing med låg fetthalt eller yoghurt.
 • Välj magert kött som kyckling och kalkon utan skinn, fisk, magert nötkött (rund, karré, kotlett, ryggbiff, magert köttfärs – högst 15 % fetthalt) och magert fläskkött (karré, kotlett, skinka). Skär bort allt synligt fett. Ta bort skinnet från tillagat fjäderfä innan du äter det.
 • Inkludera hälsosamma oljor som raps- eller olivolja i din kost. Välj margarin och vegetabiliska oljor utan transfetter från raps-, majs-, solros-, sojabönor- eller olivolja.
 • Använd non-stick växtsprayer när du lagar mat.
 • Använd fettfria tillagningsmetoder som bakning, rostning, grillning, pochering eller ångkokning när du tillagar kött, fågel eller fisk.
 • Servera soppor baserade på grönsaker och buljong eller använd fettfri (skummad) eller fettsnål (1%) mjölk eller indunstad skummad mjölk när du tillagar gräddsoppor.
 • Använd näringsinformationen på livsmedelsförpackningarna för att hitta livsmedel med mindre mättat fett per portion. Var uppmärksam på portionsstorleken när du väljer livsmedel. Kom ihåg att de dagliga procentvärdena på livsmedelsetiketter är baserade på portionsstorlekar och kalorimängder för vuxna.

I allmänhet finns det många olika tips som du kan följa om du lider av typ 2-diabetes. Kosten spelar en viktig roll i detta sammanhang.

Forxiga Bipacksedel

Kan jag få köpa läkemedlet Forxiga utan ett recept?

Nej, läkemedlet Forxiga är receptbelagt. Läkemedlet kan köpas både på nätapotek och fysiska apotek. Om du till exempel vill beställa läkemedlet online kan du också få ett recept utskrivet direkt där. Olika läkare finns tillgängliga för detta ändamål.

Apotek på nätet