Vad är Fluconazol?

Fluconazol är en antimykotisk medicin som för det mesta används som en endosbehandling av torsk, men som också skrivs ut för längre behandling av andra svampsjukdomar – vi tittar på allt man behöver veta för att ta den.

Köpa Fluconazol receptfritt

Beställa Fluconazol Säkert på Nätet

Pris Fluconazol kapslar från 439 Kr

  • Dosering: Fluconazol kapslar 50 mg / 200 mg
  • Pris Fluconazol kapslar (inkl. läkarkonsult): 7 kapslar – 439 Kr / 7 kapslar – 559 Kr

Det är lagligt i Sverige att köpa Fluconazol på nätet utan recept från doktorn på nätet. Detta fungerar genom ett nätbaserat recept, som kan fås genom att fylla i ett frågeformulär på nätet.

Två onlineapotek:

Hur fungerar Fluconazol?

Fluconazol är en typ av medicin som kallas triazolsvampmedel. Det dödar svampar och jästsvampar genom att agera på deras deras cellmembran.

Fluconazol fungerar genom att hindra svampar och jästsvampar från att producera en substans som kallas ergosterol, vilket är en grundläggande komponent i deras cellmembran. Fluconazol orsakar att hål dyker upp i cellmembranen, vilket får väsentliga beståndsdelar av svamp eller jästcellerna att läcka ut. Detta dödar svampen eller jästen, vilket antingen rensar upp infektionen eller hindrar den från att utvecklas.

Fluconzol används för att behandla och motverka ett antal olika typer av svamp och jästinfektioner, speciellt de orsakade av svamparterna Candida eller Cryptococcus.

Hur tar man Fluconzol?

Fluconazol tas via munnen (som kapslar eller suspension) eller kan administreras via ett dropp in i venen (intravenös infusion) beroende på typ och svårighetsgrad av infektionen.

Fluconzyl tas vanligen en gång per dag. Behandlingens längd beror på typ och svårighetsgrad av infektionen. Till exempel kan normal vaginal torsk behandlas med en enkel dos på 150 mg Fluconazol tagen via munnen, medan vissa andra infektioner kan kräva sex till åtta veckors behandling. Fluconazol kan också tas dagligen på långsiktig bas för att motverka svampinfektioner hos personer som löper risk för detta.Fluconazol Pfizer

Fluconazol bipacksedel

Relaterade produkter svampinfektioner

  • Diflucan
Apotek på nätet