Vad är Flagyl (Metronidazol)?

Metronidazol är en antibiotika som används för att behandla ett antal olika anaeroba infektioner, inklusive tandinfektioner, gynekologiska infektioner, bensår och liggsår. Metronidazol marknadsförs under namnet Flagyl.

Köpa Flagyl receptfritt

Beställa Flagyl Säkert på Nätet

Pris Flagyl tabletter 588 Kr

  • Dosering: Flagyl tabletter 400 mg
  • Pris Flagyl tabletter (inkl. läkarkonsult): 14 tabletter – 588 Kr

 

Ett nätbaserat recept för Flagyl kan fås efter det att man fyllt i ett frågeformulär som finns på nätet. Receptet skickas därefter vidare till ett postordersapotek, varifrån Flagyl sänds till kunden inom en dag.

Kan man köpa Metronidazol?

Om man har en positiv test för bakteriell vaginos (även känt som Gardnerella Vaginalis) eller Trichomonas Vaginalis kan vi tänka oss att ge ett recept på Metronidazol.

Hur fungerar Metronidazol?

Anaeroba bakterier orsakar infektioner eftersom de inte behöver syre för att växa och öka i antal, men antibiotikan dödar dem i kroppen. Den tros ta sig in i bakteriecellen och agera på cellkomponenter, vilket dödar bakterien.

Hur tar man Metronidazol?

För bakteriell vaginos är normal kur att man tar en 400mg Metronidazol tablett två gånger om dagen under sju dagar. Man kan även få ett recept på en enkel dos om 2 gram, men detta kan vara mindre effektivt och orsaka mer biverkningar. Vi skriver normalt ut en sju dagars behandling av Metronidazol för tandinfektioner, med 400 mg som tas två gånger om dagen.
Det är rekommenderat att Metronidazol tas med eller omedelbart efter maten. Folk som tar Metronidazol bör inte dricka alkohol under behandlingen, eftersom detta kan få dem att bli extremt illamående.

Biverkningar associerade med Metronidazol

Som med alla receptbelagda mediciner kan Metronidazol förorsaka biverkningar hos en del personer. Dessa är normalt milda. Vanligast är illamående, diarré eller magvärk, En del personer får även huvudvärk, yrsel, kliande och flytningar i vagina, torr mun eller metallsmak i munnen.

Flagyl Zentiva

Flagyl bipacksedel

Apotek på nätet